TBMM eski Başkanı Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, “Bize Zonguldak’a bir çivi bile çakamadı diyenlere millet nasıl çivi çakıyor” dedi.

12 Haziran yapılan genel Seçimlerinde Zonguldak’tan Milletvekili seçilen TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, Ercan Candan ve Özcan Ulupınar konvoy eşliğinde Kdz.Ereğli ve Alaplı’da tur attı, Alaplı’da merkez camisi önünde vatandaşlarla görüştü, teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasını yapan Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Alaplı bu seçimlerde rekorunu egale etti. Zonguldak bölgesinde en yüksek oy alan İlçe oldu. Ama bir burukluğumuz var.4.sıra adayımız Doç Dr Hüseyin Yılmaz, kardeşimizi maalesef Ankara’ya yollayamadık” dedi.

“Ben aslen Alaplılıyım, biz buradan Devrek’e gitmişiz” diyen Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, yaptığı konuşmada, “Zonguldak’ta tarihi bir rekor kırdık. Çok yüksek bir oranda bir oy aldık. Bu günden itibaren çalışamaya başlayacağız. Bu büyük bir sorumluluk yükledi omuzlarımıza bunu hep birlikte başaracağız. Bizi bu günden sonrada bırakmayın bizde sizi bırakmayacağız birlikte memleketimize güzel hizmetler yapacağız” dedi.

“Benim Alaplılı kadim dostlarım” diyerek konuşmasına başlayan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, “ Benim hayatımın en büyük değişikliklerin ilk başlangıcı her zaman Alaplı olmuştur. Buraya ilk geldiğimde akademik hayatıma burada başladım. Yurtdışındaki akademik çalışmama yine buradan gittim. İlk Milletvekili adaylığıma müracaat ettiğim gün geldiğim yer yine Alaplı’dır. Ben biliyorum ki Alaplılar benim kadim dostlarımda bizim elimizden tutacak. Kardeşlerini biliyorlardı. Hakikkadende tutular. Allah hepinizden razı oldun” dedi.

Son olarak konuşan TBMM eski Başkanı Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, “Bize Zonguldak’a bir çivi bile çakamadı diyenlere Millet nasıl çivi çaktı” diyerek şunları söyledi; Bu seçimlerde çılgınlıklar çok telaffuz edildi. Çılgın yatırımlar denildi, çılgın projeler denildi. Bu seçimler Zonguldak için bir başka çılgınlığı da beraberinde getirdi. Biz her yerde tüm zamanların bir siyasi partini almış olduğu oyun mutlaka üzerine çıkacağımızı iddia etmiştik. Aramızda yaptığımız görüşmelerde 160 bin mutlaka geçeceğimizin sonucuna varmıştık. Ama Sayın Başbakan Ankara’da yaptığımız görüşmede bize referandumda çıtasını göstermişti. Referandumda ne kadar oy çıktıysa Ak Partiye o kadar oy istiyorum dedi. Biz yanıldık sayın başbakanımızın söylediğini yerine getirdik. Üstüne bir 3 bin daha ekledik 183 bin oy aldık. Bu gerçekten çılgın bir oy, hepinize teşekkür ediyorum. Bizler bu köylerde bu meydanlarda bu sokaklarda ne söylediysek onun takipçisi olacağız. Onun takipçisi olmazsak siz bizim takipçimiz olacaksınız.