ETİ'nin, 13 yıldan bu yana Türkiye'nin ve KKTC'nin dört bir yanında çocuklar ile ücretsiz olarak buluşturduğu ETİ Çocuk Tiyatrosu'nda Çizmeli Kedi'nin maceraları devam ediyor.
ETİ Çocuk Tiyatrosu, bugün ve yarın Zonguldaklı çocuklar için perdelerini açacak.
Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, yaptığı açıklamada, Kent Konseyimiz tarafından organize edilen ETİ Çocuk Tiyatrosu'nun sunduğu Çizmeli Kedi adlı oyun ile çocuklarımızı tiyatro ile buluşturuyoruz. ETİ Çocuk Tiyatrosu'nun sunduğu Çizmeli Kedi adlı oyun 5-6 Mart tarihlerinde Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Salonu'nda ilköğretim öğrencilerimize saat 11.00 ve saat 13.30 da olmak üzere 4 seans ücretsiz olarak sunulacaktır. İlk kez tiyatroya gidecek yüzlerce çocuğa da ulaşarak hayatlarında yepyeni pencereler açmayı ve hayal dünyalarını geliştirmeyi hedefleyen etkinliğimiz ile ülkemizin geleceği olarak gördüğümüz çocuklarımızı tiyatro ile buluşturmak bizleri mutlu edecektir.
Tiyatro oyunun konusu şöyle:
Fransız yazar Charles Perrault'un eserinden Gülen İpek Abalı tarafından uyarlanan, yönetmenliğini Ünsal Sicilli'nin, müziklerini Caner Anar'ın yaptığı Çizmeli Kedi oyunu, sıradan bir kedinin değirmencinin en küçük oğluna miras kalmasıyla başlıyor. Bir çift çizmeyle hayatı renklenen ve zekasıyla kendisini Kral'a sevdiren Çizmeli Kedi, aynı zamanda Prenses ile Değirmencinin Oğlu'nun mutluluğuna yardım ederek, sıradan bir kedi olmadığını kanıtlıyor. Çizmeli Kedi'nin maceralarını ve yaptığı iyilikleri konu alan oyun, hem çocuklara hem de ebeveynlere önemli öğretilerle birlikte eğlenceli bir dille sunuluyor. Oyunda, kedisinden başka hiçbir şeyi olmayan birinin, hayal bile edemeyeceği bir hayata sahip olması ve bunu sadece kedisinin yardımıyla başarması anlatılırken, hayvan sevgisinin önemi de vurgulanıyor. Çizmeli Kedi çocukların ve ebeveynlerin ilgisini her an dinamik tutan temposu, kurgusu, müzikleri ve diğer tüm sürprizleriyle keyifle izlenecek bir oyun.