CHP Zonguldak İl Başkanlığı AKP'nin 4+4+4 kesintili eğitiminin yerine 1+8+4 kesintisiz ve zorunlu eğitim modelini önerdiklerini belirtti.
Çocuklar geleceğimizdir. Kızıyla erkeğiyle onları okutmak, geleceğe hazırlamak hepimizin öncelikli görevidir ve boynumuzun borcudur diye CHP Zonguldak İl Başkanlığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
Günümüzün önde gelen görevlerinden biri ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini karartacak olan AKP'nin Eğitim tuzağına düşmemek, oynanacak oyunu bozmaktır.
AKP, bugüne kadar başarıyla uygulanan kesintisiz 8 yıllık eğitimden vazgeçecek, 10 yaşını geçmiş kızlarımızı gelin olmaya, erkek çocuklarımızı da çıraklığa mahkûm etmeye, hayattan koparmaya çalışıyor. Bu tuzağı her yerde, her platformda yediden yetmişe herkese anlatacağız.
Çünkü Çocuklar geleceğimizdir. Kızıyla erkeğiyle onları okutmak, geleceğe hazırlamak hepimizin öncelikli görevidir ve boynumuzun borcudur.

'1+8+4'
Bu nedenle biz, hiçbir çocuğumuzu diğerinden ayırmadan, AKP'nin 4+4+4 kesintili eğitiminin yerine, 1+8+4 diye planladığımız kesintisiz ve zorunlu eğitim modelini öneriyoruz. AKP'nin formülüne göre, 4 yıldan sonra eğitim kesilebilecek. Böylece, 10-11 yaşına gelmiş kızlarımız eve kapatılıp gelin edilecek, erkek çocuklarımızda vasıfsız insanlar olarak kaderleriyle baş başa bırakılacak. AKP önerdiği düzenleme çocuklarımız hayattan koparmakla kalmayacak. Eğitimde fırsat eşitliğini yok edecek, başta kız çocuklarımız olmak üzere, yoksul ailelerin çocuklarının elinden okuma imkânlarının alacak. Bu kabul edilemez. Kabul edemeyeceğimiz bir başka husus da, halkı aldatmayı alışkanlık haline getiren AKP'nin veya Başbakan'ın bunu din eğitimiyle ilgili düzenleme gibi sunmasıdır. Bu yanlıştır. Yalandır ve düzenlenmenin din eğitimiyle bir ilgisi yoktur.
Açık açık söylüyoruz, CHP olarak biz hem çocuklarımızın, hem de ailelerinin din eğitimi istemelerini saygıyla karşılıyoruz. Din eğitimi verilmesini bizde istiyoruz. İktidar Partisine de Başbakan'a da diyoruz ki, Din eğitimi ihtiyacının karşılanması için teklifini getir, birlikte çalışalım. Konuyla ilgili bilim adamlarının da, uzmanların da görüşünü alalım ve yeni bir model geliştirelim. İntikam almak yerine sevgi ve bilgiyi egemen kılacak bir din eğitimi modeli için işbirliği yapalım. CHP, 1+8+4 formülü ile de, bir yılı okul öncesi, yani çocuğumuzun okula hazırlama, 8 yılı kesintisiz temel eğitim ve sonrasında mesleğe yönlendirme eğitimiyle birlikte 4 yılı da lise düzeyinde eğitim istemektedir.

'MECLİSTEKİ İŞ KAVGAYA DÖKÜLDÜ'
Bu formül, AKP'nin önerdiği gibi ülkemizin ve çocuklarımızın ufkunu, geleceğini karartan değil, tam tersi onları ülke yönetimiyle iş hayatında söz sahibi yapan, geleceklerini ülkesinin aydınlık geleceğiyle birleştiren bir formüldür.
CHP'nin, kararlı, ilkeli ve haklı mücadelesi karşısında köşeye sıkışan AKP her zorba yönetim gibi Meclis'te işi kavgaya döküldü. Saldırganlaştı. Öylesine saldırganlaştılar ki, yere düşen milletvekilini bile tekmelediler, gırtlak sıktılar ve 20 dakikada 20 maddenin oylanarak kabul edildiğini ilan ettiler.
Bu saldırganlık yüz kızartıcıdır. Çünkü bizim gelenek ve göreneklerimizde yere düşse tekme vurulmaz. Yere düşenin elinden tutulur kaldırılır. AKP'liler ise, yere düşenin milli irade olduğunu, yerde sürüklenin de insan olduğunu unutarak tekme attılar,  tokat savurdular.

'UTANÇLA YAŞAYACAKLAR'
Onlar hem bu saldırganlığın, hem de 20 dakikada 20 maddeyi onaylayıp kabul ettik demenin utancıyla yaşayacaklar. Dünya âlem bilir ki, 20 maddeyi okumak bile 20 dakikadan fazla sürer. Peki, okunan maddeler konuşulmayacak mı, tartışılmayacak mı, lehte aleyhte görüş açıklanmayacak mı?
Sivil dikta peşinde olan AKP'ye göre hayır. Ama onlar ne yaparlarsa yapsınlar. Biz, ülkemizin çocuk işçi, çocuk gelin, çocuk anne ve yoksul aileler dolu bir toplum haline dönüşmesi, çocuklarımızın geleceğinin sömürü, kin ve nefret üzerine kurulmaması için mücadelemizi sürdürecek, görevimizi sorumlulukla, kararlılıkla yerine getireceğiz. Çocuklarımızın eğitiminde de, Gençlerimizi de, kinin takipçisi ol diyen, kindar gençlik isteyen AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın zihniyetine teslim etmeyeceğiz.
Bu nedenle, hangi partiye oy vermiş, hangi görüşü savunmuş olursanız olun, hepimizi bu konuda CHP ile el ele vermeye, hem Türkiye'ye hem de çocuklarımıza sahip çıkmaya çağırıyor, sevgilerimizi, saygılarımızı sunuyorum.