'Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin kurucusu ve Başkanı ünlü Sanatçı Gülben Ergen Zonguldak'ta açtığı 9'uncu okulun töreninde moral buldu.

Türkiye'de daha çok çocuğun okul öncesi eğitim alması hedefiyle yola çıkan Çocuklar Gülsün Diye Derneği; Tokat, Mardin, Trabzon, Erzurum, Sinop, Hatay, İstanbul ve Aydın illerinden sonra 9'uncu anaokulunu Zonguldak'ta açtı.


Saltukova Beldesindeki Saltukova Gazi İlköğretim Okulu bünyesinde yaptırılan Çocuklar Gülsün Diye Derneği Anaokulu'nun açılış törenine; dernek başkanı Gülben Ergen ve başkan yardımcısı Elvan Oktar ile birlikte Vali Erol Ayyıldız, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Saltukova Beldesi Belediye Başkanı Adil Düzlü, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.


Tüm kırtasiye malzemeleri dernek tarafından karşılanan yaklaşık 100 çocuğun okul öncesi eğitim alacağı okul, tören öncesi imzalanan protokol ile Milli Eğitim Bakanlığına bağışlandı. Törende, anaokulunda eğitim görecek öğrenciler dans gösterisi sundu. Gülben Ergen, kendi şarkıları eşliğinde dans eden minikleri izlerken büyük keyif yaşadı. Ergen, dans grubunun gösterisini de cep telefonuyla görüntüledi. Çocukların ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği Gülben Ergen, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenlere ise sık sık poz verdi. Görevliler ve alanda güvenlik tedbiri alan jandarma ekipleri de fotoğraf çektirmek isteyen aileler nedeniyle zor anlar yaşadı.
Törende konuşan Gülben Ergen, Türkiye'nin geleceğe gülümseyen çocukları için bir eğitim yuvası daha açmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Ergen, "İnanıyorum ki bu kapıdan giren yüzlerce çocuk ülkemizin aydınlık geleceğinin inşasına katkıda bulunacak" dedi. Hayatında yaptığı en güzel, en anlamlı şeyin Çocuklar Gülsün Diye Derneği'ni kurmak olduğunu vurgulayan Ergen, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bugün 9'uncu okulumuzu açıyoruz ve bu okulu size emanet ediyoruz. Biz bu okulu minicik minicik paralar biriktirerek, hesaplar, pazarlıklar yaparak yaptık. İmece usulü yapıldı bu okul. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Ama en çok annelere teşekkür ediyorum. Çünkü anneler çocuklarını okul öncesi eğitimle tanıştırdığında kendilerini daha iyi hissedecek. Amacımız, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak geleceğimizi, Mustafa Kemal Atatürk'e layık yetiştirebilmek."


Vali Erol Ayyıldız'ın konuşmasının ardından Ergen ve Oktar'a çeşitli teşekkür plaketleri verildi. Ergen, kurdele kesilerek yapılan açılışın ardından, Vali Ayyıldız ile birlikte okulu gezdi. Sınıfları ziyaret eden Ergen, çocuklarla sohbet etti.


Gazetecilere açıklama yapan Ergen, "Yardımseverlerimiz ve dernek çalışanlarımızın çalışmalarıyla okullarımız günden güne çoğalacak. Okul öncesi eğitimin önemini vurgulamak için bu yola çıktık. Ben yaşadığım ve nefes aldığım sürece derneğin çalışmaları devam edecek. Çocuklarıma kalsın istiyorum. Benim çocuklarım da gelip takip edecek inşallah. Milli Eğitim Bakanı ile 30 okul için imza attık. 30 okul bile bizim için çok önemli ama bizim hayalimiz 81 ilde 81 anaokulu" diye konuştu.


Ergen, 12 yıllık kesintili eğitim sistemiyle ilgili ise, "Yeni düzenlemeyi inceliyorum. Çünkü okul öncesi eğitim dünyada da ülkemizde de çok önemli. Henüz yasalaşmadığı için yorumda bulunmayacağım. Ama okul öncesi eğitim çok erken yaşlarda başlamalı" açıklamasını yaptı.