Saltukova beldesine ünlü sanatçı Gülben Ergen'ın başkanlığını yaptığı Çocuklar Gülsün Diye Derneği tarafından anaokulu yaptırılıyor.
Saltukova Gazi İlköğretim Okulu'nun arka tarafındaki alana yapılacak olan anaokulunun temel atma çalışmaları start aldı. Yaklaşık iki ay içerisinde yapılacak anaokulunun tamamı çelikten yapılacağı bildirildi. Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, okulun iki ay gibi kısa sürede bitirileceğini belirtti. Beldelerinde eğitim açısından önemli bir çalışmanın başladığını anlatan Düzlü, şöyle konuştu: "Beldemiz ve çevre yerleşim yerleri nüfusa dikkati alındığında okullarımızdaki anasınıfları haricinde 3 ile 5 yaş
arası çocuklarında istifade edebileceği imar kanununun 18. maddesi uygulamaları kapsamında kazanılan arsa üzerine müstakil bir anaokulu yapılmaya başlanılmıştır. Bu okul Çocuklar Gülsün Diye derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında yapılacaktır."
Bu derneğin 2010 yılında Sanatçı Gülben Ergen öncülüğünde başlatılan "Çocuklar Gülsün Diye" kampanyasının devamı olarak kurulduğunu anlatan Düzlü, şunları söyledi: "Sanatçı Gülben Ergen'in başkanlığını, araştırmacı Elvan Oktar'ın ise başkan yardımcılığını üstlendiği dernek, Türkiye'de okul öncesi eğitimin yaygınlaştırmasına katkı vermeyi amaçlıyor.
Bu dernek tarafından Saltukova beldesinde geleceğimiz, her şeyimiz olan çocuklarımız için müstakil anaokulu yapımına başlandı.
2-3 ay gibi kısa bir süre içinde tamamlanarak hizmete açılacaktır. Bu derneğin kurucusu olan Gülben Ergen ve dernek yöneticilerine Saltukova halkı adına şükranlarımı sunuyor, kendilerine teşekkür ediyorum."