Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından öfke kontrolü, stresten korunma ve etkili iletişim konulu konferans düzenlendi.

Çocukların Kurtlar Vadisi Pusu dizisindeki Polat Alemdar karakterine çok özendiğini ifade eden Onur Gürsoy, şunları kaydetti;
Karşı tarafa insana bir mesaj aktarırken iletişimin hangi öğesi kanalı ne kadar etkilidir diye bir araştırma yapmışlar. Söylediğimiz kelimler ağzımızdan çıkanlar bir mesajla yüzde 7 öneme sahiptir. Dil ötesi yani sesimin tonu vurgusu, niteliği yüzde 38 önemi sahiptir. Beden dili yani nasıl davrandığımız, hareketler ise yüzde 55 öneme sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Bu tablo herkese basit gelebilir. Ancak bu tablo bize çok önemli işaret ediyor. Hayatımızda yaşadığımız birçok problemin temelin de ailede ve iş yerinde ilişkilerimizde bu etkenler yatmaktadır. Çocuklarımız Kurtlar Vadisi Pusu dizisindeki Polat Alemdar karakterine çok özeniyor. Onun gibi giyinmeye başlıyor. Hareketlerini de ona benzetmeye çalışıyor. Evde 3-4 yaşındaki çocukların kahramanı babasıdır. Kahramanı babası işten yorgun bir şekilde eve gelir. Balkona geçer, ayağına uzatıyor. Film gibi çocukta ona seyreder. Eşi kahvesini getirir. Manzara karşısında baba uzatır ayaklarını yakar sigarasını, çocuk'ta babamdaki karizmaya bak der. Çocuğun kahramanı babasıdır. Süpermen değildir. Çocuk süpürmenin ne yaptığı ile ilgilenmez o an onun süpürmeni babasıdır. Babasını sigara içerken izler ve o andan bir şeyler kapar. Çocuklarda sizin yalanınızı yakalarsa o çocukta yalancı olur.
Konferansa, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, siyasi parti ilçe başkanları katıldı.