Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk, Zonguldak'ın gecekondudan arındırılarak, kentsel dönüşümünde bir an önce uygulanması gerektiğini söyledi.

 

AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve yönetimi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk'ü ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. AK Parti olarak her zaman kendilerine destek vereceklerini belirten Karaduman, Hoş geldiniz diyoruz ve yeni görevinizin hayırlı olmasını diliyoruz. Allah mahcup etmez inşallah. Zonguldak'a uzak birisi değilsiniz. Geçmiş dönemde belediyenin ıslah çalışmalarında görev almıştınız. Zonguldak coğrafyasını iyi bilen, mülkiyet problemini bilen birisi olarak yeni göreviniz hayırlı olsun diyoruz.

 

COĞRAFYAMIZ BOZUK

Zonguldak'ımızın coğrafyasının bozuk olduğunu her platformda söylüyoruz. Tabi bu coğrafyada neler yapabiliriz, bu coğrafyanın üzerinde ne gibi değişiklikler yapabiliriz, bizde bu konuda siyasi destek olarak size destek vererek Zonguldak'a güzel projeler kazandıracağımızı ümit ediyoruz. 2B arazilerimiz var, orman vasfını yitirmiş arazilerimiz var, bunların üzerinde de hep yapılaşmalar var. Kısmet olursa 2B yasası Meclis'e geliyor, bu 2B yasası geçtikten sonra orman vasfını yitirmiş arazilerini sorunu tüm Türkiye'de çözülmüş olacak. Zonguldak'ta da birçok arazinin 2B arazisi olduğunu biliyoruz. Kadastro çalışmaları daha önce yapılmaya başlanmıştı. Zonguldak'ta mülkiyet sorunu çözüldüğü zaman yeşil ve maviyi bütünleştirecek kentsel dönüşümü uygulayarak yaşanılabilir bir kent haline dönüşeceğine inanıyoruz dedi.

 

YAPISI ÇOK KÖTÜ

Zonguldak Çevre ve Şehircilik Zonguldak İl Müdürü Hasan Öztürk, Zonguldak'ta bir an önce kentsel dönüşüme geçilmesi gerektiğini söyledi. Zonguldak'ın en büyük sorunlarından birinin otopark olduğunu da belirten Öztürk, Zonguldak'ın yapısı çok kötü. Burada yapılması gereken öncelikle, Zonguldak'ın gecekondudan arındırılması lazım. Bu arındırılma işleminin yapılabilmesi için başlatmış olduğumuz ıslah programlarının uygulamasının bir an önce sonuçlandırılarak vatandaşların tapu tahsislerinin hak sahiplerine karşı tapularının verilmesi lazım. Kentsel dönüşüme mutlaka dönülmesi lazım.

 

BİRŞEYLER KATMAYA İNANÇLIYIZ

Kentsel dönüşüm böyle coğrafi yapılarda en gerekli olan işlemdir. Bu kentsel dönüşüm sonucu kentin gelişimi hem de görünüm açısından, yaşam alanları açısından, şuan da herkes biliyor otopark sorunu Zonguldak'ın en büyük sorunlarından bir tanesi. Kentsel dönüşümle ilgili yapılacak inşaatlarda otoparklar kendi içinde çözülecek, sorunlar kendi içinde çözülecek. Elimizden geldiğince tecrübemizi buraya yansıtarak Zonguldak'ımıza bir şeyler verebilmek için buradayız. Sorun yaşamadan sizlerin de desteği ile Zonguldak'a bir şeyler katmaya inançlıyız azimliyiz diye konuştu.