AKP Zonguldak İl Yöneticileri Görkebay Kutmaral Aras, Dilek Kaya, Münevver Öztürk ve Züleyha Yazıcı Arıman, Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik'i makamında ziyaretleri sırasında kooperatifçiliği konuştular.

Müdür Çelik, Zonguldak Tarım İl Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında İl Yöneticilerini bilgilendirirken,  onlara projelerinden bahsederken Zonguldak'ın sadece kömürle değil Tarımla da anılması gerektiğini, bu yönde pek çok ilk'e ve projeye imza attıklarını söyledi.  Kent'e atandığı andan itibaren pek çok tarımsal faaliyete destek verdiğini ve bunun devamının da geleceğini belirtti. Zonguldak Coğrafyasının aslında Tarım'a çok müsait olduğunu özellikle Bal Yetiştiriciliği ve Bal Kalitesi açısından Dünya'da nadir kentler arasında sayılabileceğinden bahsetti. Yurtdışında gördüğü Bal Köyü projesi için de düğmeye bastığını ancak bunun için bir süreç ve yoğun bir çalışma gerektiğini belirten Çelik, Kooperatifçilik faaliyetlerini de sonuna kadar desteklediğini, bizatihi tüm detaylarıyla kendisinin ilgilendiğini belirtti. Arazilerin küçük ama elde edilen verim miktarının yüksek olduğunu söyleyen Necmi ÇELİK, Bölge toprağının çok verimli olduğunu söyledi..  Tarımsal Amaçlı Kalkınma Kooperatiflerinin devlet tarafından desteklendiğini ve çiftçilerimizin eğitimi noktasında Antalya gibi büyük şehirlerde konferanslar ve seminerler verildiğini, Zonguldak'tan da bir ekibi oraya gönderdiğini söyleyen Müdür Çelik, özellikle hanımların ürettiği değişik ürünlerin pazarlanması noktasında araştırmalar yaptıklarını ifade etti.
Özellikle Hanımların Tarımsal faaliyetin gerçekleşmesi ve sürdürülebilmesi için çok büyük görev üstlendiklerini, tüm yükün onlarda olduğunu bu nedenledir ki onların ürettiği her parçayı özellikle teşvik bazında sonuna kadar  destekleyeceğini ve onların bu faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için Devletin tüm imkanlarını seferber edebileceğini söyledi.
İl Yöneticilerinden Münevver Öztürk, Kooperatifçilik hususunda gerekli çoğunluğun sağlanabilmesi için çalışmalar yapacaklarının sözünü verdi. Görkebay Kutmaral Aras, Dilek Kaya ve Züleyha Yazıcı Arıman  tüm İl yönetimi adına, Müdür Çelik'e başarılarının devamını dileyerek  bölgenin en önemli geçim kaynaklarından olan Tarım ve Hayvancılığa verilen destekleri sürekli takip ettiklerini, Hükümet olarak da  üreticilere destek olmayı ve ürün verimliliğini çok daha üst düzeylere çıkarmayı son derece önemsediklerini ifade ettiler.