Festivalin değerlendirmesini yapan Posbıyık, sanatçılar kendilerine gösterilen ilgiden ötürü sahneden inmek istemediğini söyledi. Posbıyık, festivalde birkaç kavga haricinde kimsenin burnunun kanamadan tamamlanmasından da mutluluk duyduğunu söyledi.

Bu yıl 19'ncusu 6-7-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslar arası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerini değerlendiren Kdz. Ereğli Belediye ve Festival Komitesi Başkanı Halil Posbıyık, ufak tefek kavgalar hariç kimsenin burnu kanamadan festivali tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Havanın güzel olmasının festivale katılımı da yüksek tuttuğunu belirten Posbıyık sanatçıların sahneden inmek istemediğini özellikle Halil Sezai'yi sahneden güçlükle indirdiklerini belirtti. Posbıyık festivalin değerlendirmesini şu sözlerle gerçekleştirdi:

BU FESTİVAL  ENTERESANDI
Festival çok şükür ufak tefek kavgaların haricinde hiç burun kanamadan festivali bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Havanın da güzel olması bizleri mutlu etti. Bu festival fevkalade enteresandı çok büyük bir ilgi vardı. Son akşam alana 500 binin üzerinde insan toplanmıştı. Polis kayıtlarına göre ise Ereğli dışından gelenler yani Tekirdağ, yurt dışından, kuzeyden güneyden gelen insanlar çoğunluktaydı. Müthiş bir akım vardı. Bizi mutlu edenlerden biri de sanatçılar çok mutluydular.  Bizlere de çok iltifat ettiler. Orhan Gencebay'dan ve Bülent Ersoy'dan güzel laflar duyduk yine Serdar Ortaç'da aynı. Müthiş bir kalabalığın karşısına çıktığı zaman sanatçı en önemli mutluluk bu olsa gerek çılgına dönüyorlar.

GÜÇLÜKLE SAHNEDEN İNDİRİLDİ
Zaman zaman sıkıntılar olduHalil Sezai çıktığında sahneden indirmekte güçlük çektik programımız aksadı. Serdar Ortaç'da çıktı o da sahneden uzun süre inmedi, havai fişekleri patlatmak zorunda kaldık ondan sonra 1.5-2 gibi konseri bitirdi.
Coşkuyu görünce sahneden inmek istemiyorlar. Orhan Gencebay'ın hayatı boyunca ilk defa bir festivale çıkıp şarkı söylemesi de çok önemliydi. Ulusal basın sürekli bizden fotoğraf ve kayıt talep ediyorlar. Bazı sahneleri çekememişler onları istiyorlar. Ulusal basında inanılmaz bir ilgi gösterdi.