CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, İlçe Başkanlığının çalışmalarını, seçim ve aday belirleme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

DURUM ORTADA: Konuştuğumuz esnaf, vatandaş ve emeklinin hepsi ortaklaşa karar almışlar gibi 'hiç iyiye gitmiyoruz' diyorlar. Sadece Ereğli merkezde değil köy ve beldelerimizde ciddi bir sorun var. Küçük esnafın durumu daha da kötü. İnsanlar geçinmekten aciz, emeklilerin durumu ortada.

EREĞLİ FARKI: Genel Merkezimizin üst düzey yöneticileri, milletvekillerimiz, grup başkan vekillerimiz Kdz.Ereğli'ye gelerek, siyasal çalışmalara bir ölçüde destek verecekler. Ben inanıyorum ki Kdz.Ereğli, Zonguldak siyaseti içerisinde ve hatta CHP'nin Zonguldak örgütleri içerisinde en hareketli örgütlerinden bir tanesi olacak.

SEÇİMLERE HAZIRLANIYORUZ: 2014 yılında yapılacak yerel seçimlere Türkiye'nin dönüm noktası sayılabilecek özellikte görüyoruz. Bu seçimleri bu nedenle de çok büyük bir güç ile hazırlanmamız gerekiyor. AKP bu seçimleri alabilmek için iktidar gücünü kullanacak bundan da çekinmeyecek bu gerçekleri bilerek hareket etmek zorundayız. Biz de bu seçimlere çok iddialı bir şekilde hazırlanmak zorundayız.

ADAYLARI ARAŞTIRIYORUZ: Seçimlerin hemen arifesinde adaylarımızı belirlemeyeceğiz belki 6-8 ay öncesinden adaylarımızı belirleyeceğiz. Biz şuandaki beldelerimizde aday adaylarımızın kimler olabileceği doğrultusundaki çalışmalarımızı başlattık, yoklamalar yapıyoruz, araştırıyoruz, soruşturuyoruz. Beldelerimizde seçimi alabilecek ciddi adaylar ile çalışmalarımızı yürüteceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal beraberinde ilçe yöneticileri ile gazeteniz Önder'in merkez bürosunu ziyaret ederek Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ile görüştüler. İlçe örgütünün çalışmalarına ilişkin bilgiler aktaran Kartal, yaklaşan seçim sürecine ilişkin ise partinin aday belirlemeden planlarına kadar pek çok konuda bilgiler aktardı.

ESNAF VE VATANDAŞ ZOR DURUMDA
İlçe yöneticileri ile birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiklerine dikkati çekerek açıklamasına başlayan Kartal, hafta sonu ilçe genelinde bazı köy ve beldeleri ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinlediklerini söyledi. Kartal, Kaptaş Köy pazarı ve Ormanlı Beldemizi ziyaret ettik. Özellikle dikkatimizi çeken bir konu ise yıllardır köy pazarlarına gidiyor, köylüler ile görüşüyoruz. Vatandaşlarımızın esnafımızın hal ve hatırını soruyoruz. 'İşiniz nasıl?', 'Hayatınızdan memnun musunuz?' sorularına eskiden, 'Allah'a şükür iyi gidiyor' derlerdi. Şimdi büyük bir rahatsızlık olduğu net bir biçimde gözleniyor. Konuştuğumuz esnaf, vatandaş ve emeklinin hepsi ortaklaşa karar almışlar gibi hiç iyiye gitmiyoruz diyorlar. Çok ciddi bir sıkıntı var. Sadece Ereğli merkezde değil köy ve beldelerimizde ciddi bir sorun var. Küçük esnafın durumu daha da kötü. İnsanlar geçinmekten aciz, emeklilerin durumu ortada. Çoğu kişi kredi kartı borçlusu olan var. Vergilerimizi ödeyemiyoruz diyor esnaf sözleri ile konuştu.

PARTİLİ PARTİSİZ HER KESİMİ BULUŞTURDU
CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'nin Ereğli ziyaretini de değerlendiren Kartal, Muharrem İnce parti tabanından gelmiş bir isim. Öğretmen ama siyasetten de geri durmamış. Mecliste ve diğer yerlerde yaptığı konuşmalar internette tıklanma rekorları kırıyor. Partimizin artık Türkiye vitrininde önde gelen isimlerden bir tanesi. Emeği ile çabası ile bu noktaya geldi. Ereğli'ye geldi şunu belirtmekte fayda var biz köylerimizden beldelerimizden insanları buraya taşımadık. 3-4 Gün öncesinden hazırlığımıza başladık. Partili partisiz herkesimi bu etkinlikte buluşturduk. Çok güzel bir toplantı oldu, verilen mesajlarda güzeldi. Türkiye'nin bugünkü gündemini yakalayan CHP'nin umutlarını arttıran çıtayı yükselten bir konuşma oldu. Oraya katkı veren tüm Ereğlili vatandaşlarımıza halkımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bu insan kitlesini oraya toplayan grup Başkan Vekili Muharrem İnce'ye de teşekkür ediyoruz. Aile ziyareti olmasına rağmen böyle bir programı gerçekleştirdiler. Biz çok memnunuz, buradan aldığımız moral ve güç ile bizim çalışmalarımızı daha da yükseltmemize neden olacak. Partililerimiz harekete geçiyor tüm amacımız önümüzdeki döneme çalışmalara ilişkin parti örgütümüzü ve parti sempatizanlarımızı hareketlendirmek inanıyorum ki başta Kdz.Ereğli Belediyesi olmak üzere tüm beldelerimizde belediye seçimlerine hazırız ve alacak güçteyiz ve alacağız dedi.

PARTİ ÇALIŞMALARINA
DESTEK VERECEKLER

CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi'nin Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın daveti üzerine Ereğli'ye geleceği söyleyen Kartal açıklamasında şunları söyledi: Belediye Başkanımız davet etti gelecek. Ara ara böyle partilerimizin üst düzey yöneticileri, milletvekillerimiz, grup başkan vekillerimiz Kdz.Ereğli'ye gelerek, Ereğli'deki siyasal çalışmalara bir ölçüde destek verecekler. Ben inanıyorum ki Kdz.Ereğli, Zonguldak siyaseti içerisinde ve hatta CHP'nin Zonguldak örgütleri içerisinde en hareketli örgütlerinden bir tanesi olacak. Bizde bu doğrultuda çalışmalarımızı ivmeyi sürdürüyoruz.

SEÇİMLERE GÜÇLÜ HAZIRLANACAĞIZ
Büyük ilçe, beldeler ile adayların belirlenmesi farklı kriterler olması gerekiyor. Genel bir kriterden söz etmek gerekirse biz bu yerel seçimlere 2014 yılında yapılacak yerel seçimlere Türkiye'nin dönüm noktası sayılabilecek özellikte görüyoruz. Bu seçimleri bu nedenle de çok büyük bir güç ile hazırlanmamız gerekiyor. AKP bu seçimleri alabilmek için iktidar gücünü kullanacak bundan da çekinmeyecek bu gerçekleri bilerek hareket etmek zorundayız. Biz de bu seçimlere çok iddialı bir şekilde hazırlanmak zorundayız. Elbette ki genel merkezimizin genel başkanımızın dillendirdiği şeyler var.

ADAYLARIN BELİRLENME SÜRECİ
Seçimlerin hemen arifesinde adaylarımızı belirlemeyeceğiz belki 6-8 ay öncesinden adaylarımızı belirleyeceğiz. Burada sadece parti örgütlerinin parti tabanının etkisi elbette ki olacak ama asıl önemli olan belirleyici kriterlerinden bir tanesi de yöre halkının CHP'nin çıkartabileceği adaylar üzerindeki düşünceleri. Bunlar nasıl belirlenecek belki çapraz anketler yapılacak, Genel Merkezimiz bazen il ve ilçelerde bu tür anketlerle o halkın nabzını tutacak ve adaylar belirlenecek. Seçimlere 15 ay var. Biz şuandaki asıl beldelerimizde aday adaylarımızın kimler olabileceği doğrultusundaki çalışmalarımızı başlattık, yoklamalar yapıyoruz, araştırıyoruz, soruşturuyoruz. Beldelerimizde seçimi alabilecek ciddi adaylar ile çalışmalarımızı yürüteceğiz.

2 BELEDİYEMİZ KAPANDI
Tabii 2 tane beldemiz vardı, Gökçeler ve Çaylıoğlu Beldeleri kapandı. Ne acıdır ki belediyelerimiz kapanırken Kdz.Ereğli'nin içinde bulunduğu o acı tablonun da bir göstergesi olarak görüyoruz. Nüfus azlığından dolayı bu beldelerimiz düştü. Elbette ki belediyelerimizin düşmesi içimizi sızlatıyor çünkü bu beldeler kurulurken ne umutlarla ne emeklerle kuruldu. Bu beldelerin kurulması için verilen emekler boşa çıkmıştır, üzüntümüz büyük. Belediyeler bizim için medeniyet, çağdaşlaşma, demokratik ilerleme demektir. Ama gösteriyor ki demokraside ekonomide, ilerlemeden ziyade gerileme sürecine giriyoruz. Umarım bu yerel seçimlerden güçlü bir şekilde çıkacağız ve ondan sonraki süreçte de 2015 genel seçimlerinde tek başına iktidar alternatifi olarak meydanlara çıkacaktır ve çalışmalarını ilerletecektir.

İDDİALIYIZ, GÜÇLÜYÜZ
Tüm beldelerimizde iddialıyız ve güçlüyüz, çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız. Ben şuna inanıyorum Kdz.Ereğli'de güçlü bir parti tabanımız var önemli olan bu parti tabanımızın parti etrafındaki destekçilerimizin birlik ve beraberlik içerisinde çalışabilmesi bunu sağladığımız an tüm beldelerimizde ve Kdz.Ereğli'de yerel iktidarı alacağımızdan hiç şüphemiz yok.

ACIMIZ BÜYÜK
Yine buradan bir kez daha Kozlu'da üzücü kaza sonrası yaşamlarını yitiren maden işçilerimize Allah'dan rahmet, kederli ailelerine, madencilerimize ve halkımıza başsağlığı diliyorum.