Kdz.Ereğli Hukukçular Derneği'nin yeni yöneticileri ilçe genelindeki siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine yaptığı ziyareti dün de sürdürdü. Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz.Ereğli Şubesi'ni ziyaret eden Kdz. Ereğli Hukukçular Derneği yapmayı düşündüğü çalışmalar ile ilgili de bilgi aktardı.
"HERGÜNÜN ÖZELLİĞİ VAR"
Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Emin Semih Özkök ziyarette yaptığı konuşmasında, "Öncelikle hoş geldiniz, yeni görevinizde başarılar diliyoruz. Almış olduğunuz görev önemli ve ağır bir görev. Her günün kendine göre bir özelliği var mutlaka ama bugün gazeteci Mustafa Balbay'ın tutuksuz tutuklanmasının 600'ncü günü. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun seçimleri yapıldı, 12 Eylül tarihinde Anayasa'nın bazı maddelerinin değiştirilmesi konusunda halk oylamasından geçtik. Anayasa sanki tümden değişiyor 13 Eylül başka bir taraftan doğacakmış gibi sunuldu. Çok şık şeyler olmuyor Türkiye'de. Bu şık olmayanların karşısına da adalet ve hukuk ile çıkmaya kalkışıldığı zaman karşı tez oluşturulmaya başlanıyor. Kaygımızı azaltan taraf ise laik sosyal hukuk devleti formatında düzenlenmiş Türkiye Cumhuriyeti devletinin Atatürk'ün 6 temel ilkesi etrafında Atatürkçü Düşünce Dernekleri ve yargı bağımsızlığı ile birlikte sonsuza tek taşınacak olması. Türkiye'nin her tarafında bütün sivil toplum örgütleri öncelikle ilke bazında ve doğru durmak zorundalar" dedi.
HUKUKÇULARDAN İNSAN HAKKI ETKİNLİKLERİ
Kdz.Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Tayyar Kartal, ilçe genelindeki siyasi parti ve sevil toplum örgütlerine ziyaretleri sürdürdüklerini belirttiği konuşmasında 10 Aralık tarihinde İnsan Hakları Haftası nedeniyle geçtiğimiz yıllara oranla daha farklı bir çalışma içerisinde olacaklarını belirterek, "10 Aralık'ı içine alan hafta İnsan Hakları Haftası olarak kutlanıyor.
Bu haftayı biz geçen seneye göre biraz daha farklı ve dolu doluya kutlamak istiyoruz. Bizlerinde önderliğini yaptığımız veya içerisinde bulunduğumuz sivil toplum kuruluşlarının birleşmesi ile farklı bir şeyler yapılabilir" sözleri ile konuştu.