Turizm Altyapı Hizmet Götürme Birliği toplantısında konuşan Vali Erdal Ata, çöplerin çevreye atılmaması gerektiğini söylerken bu konuda tüm vatandaşlara görev düştüğünü ifade etti.
Zonguldak Turizm Altyapı Hizmet Götürme Birliği, Vali Erdal Ata başkanlığında İl Özel İdaresi binası Toplantı Salonu'nda bir araya geldi. Belediye Başkanlarının da hazır bulunduğu toplantı, saygı duruşu ile başladı. Ardından yapılan kapalı oylamada Recep Civelek, Ömer Ünal, İsmail Terzi, Turgut Aydın, Bülent Çakar, Necdet Kapkaç birliğin encümen üyeliğine seçildi.
Belediyelerin birliğe taahhüt ettikleri ücretleri yatırmamasını hatırlatan Vali Erdal Ata, bölgede turizme yönelik plajların fazla olduğunu söyledi. Birliğin geçen sene faaliyete geçtiğini hatırlatan Vali Ata, birliğin bütçesine yalnızca 43 TL'nin yatırıldığını ifade etti. Bölgede turizme yönelik çok fazla yatırımın olmadığını söyleyen Vali Erdal Ata, "Turist getirdiğiniz zaman alt yapı gerekir. Güzel plajların olması lazım. Bu birlik iyi bir amaç için kuruldu. Özellikle belediye başkanlarından oluşan üyelerin taahhüt ettikleri payları yatırmaları gerekir. Ama henüz böyle bir durum olmadı. Yani belediyelerden kimse para yatırmadı. Bu birliğin fayda sağlamasını istiyorsak bunları yapmalısınız. Birliğin amacı doğrultusunda ilerlemek istiyorsanız, bu payları yatırın. Her yıl ikişer plaj düzenlemesi yapılsa, periyodik olarak 3-4 yılda plajları güzel hale getiririz" dedi.
Yol kenarlarında, sahillerde ve dere kenarlarında gördüğü çöplerin kendisini üzdüğünü anlatan Vali Erdal Ata, belediye başkanlarına Avrupa'yı örnek gösterdi. Herkesin yalnızca evinin içini değil evinin dışını da temizlemesi gerektiğini dile getiren Vali Ata, "Her gördüğüm çarpık yapılaşma, derelerdeki çöpler beni kahrediyor. Avrupa ülkelerine imreniyoruz. Yurt dışında nehir kenarlarında çöp ve atık var mıydı? Bunu Almanlar yapıyor. Biz niye yapamıyoruz? Yalnızca evin içinin temiz olması yetmez, dışının da temiz olması gerekir. 300 milyarlık arabaya binen adam camı açıp yola pet şişe atıyor. Çevremizi temiz tutmalıyız. Olaya böyle bakmalıyız. Tüm vatandaşlarımıza görev düşüyor. Biz her şeyi istiyoruz. Eğitim önce ailede başlıyor. Çocuk kreşe gidene kadar ailesini örnek alıyor. Burada eğitimin iyi verilmesi gerekiyor. 5-6 ay önce geçici personelle Zonguldak'ın İstanbul ve Ankara girişlerindeki çöpleri temizlettik. Poşet poşet çöp çıktı. Şimdi yine eski haline geri döndü. Doğru olan kirletmemek. Bunu en cahilimiz de yapıyor en çok okumuş olanımızda yapıyor" diye konuştu.
Toplantıda plajların temizlenmesi ve iyi bir şekilde halkın hizmetine açılması için görüş alışverişinde bulunuldu.