Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, dükkan ve lokantaların çöpleri ve yemek artıklarını gelişi güzel konteynırların önüne ve kaldırımlara bırakılmasına tepki gösterdi.
Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz yaptığı açıklamada, dükkan ve lokantaların çöpleri ve yemek artıklarını gelişi güzel konteynırların önüne ve kaldırımlara bırakılmasına tepki göstererek, yetkilileri bu konu da göreve davet ettiğini söyledi. Gürbüz, Şehrin her sokağında, ana caddelerde görmeye alıştığımız bir fotoğraf bu ne yazık ki esnafın ve vatandaşın şehri sahiplenmediğinin açık resmidir. Her akşam dükkanlar çöpleri, lokantalar yemek artıklarını gelişi güzel ya konteynırların önüne, ya da kaldırımlara bırakı veriyorlar.
Belediye toplasın zihniyeti var açıkça görüldüğü üzere. Siz belediye işçisi olsanız nasıl toplardınız bu sergiyi? İçiniz kalkarak, küfrederek, lanet ederek hatta. Medeniyet burada başlıyor, lüks araba sahibi olmak, lüks yaşamak değildir medeniyet. Sokağınızı temiz tutmaya özen göstermektir, başkalarını rahatsız edecek tutumlar sergilememektir. Resmin altın''El İnsaf Ey Esnaf '' yazmıştım, gerçekten insafa gelin, bu görüntüyü Zonguldak caddelerinde görmek istemiyoruz artık. Sokaklar vatandaştan çok esnafın tekelinde, kapı önünde kahve misali konaklamalar, dükkanın mallarını dükkanın önüne sergilemeler, arabasını dükkanın önüne kaldırıma park edip güneşliğin ipini arabanın jantlarına bağlamalar. Yakışmıyor. Hem Zonguldak halkını duyarlı olmaya hem de belediye zabıtalarımızı göreve davet ediyoruz dedi.