Zonguldak Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu, emekçilerin hak arama mücadelesine yapılan şiddet içeren müdahaleleri kınadıklarını bildirdi.

Zonguldak EMO İl Temsilcisi Bülent Özgümüş, açlığa mahkum edilmek istenen TEKEL işçilerinin, sürdürdükleri hak arama mücadelesine coplarla müdahale edildiğine dikkat çekerek, yaşanan olayların sorumlularının istifa etmeleri gerektiğinin altını çizdi.
'Elektrik Mühendisleri Odası olarak, çalışanların haklı mücadelesini destekliyoruz' diyen Zonguldak Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Bülent Özgümüş, yaptığı yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

COPLU MÜDAHALE
"AKP Hükümeti, emekçilerin örgütlü mücadelelerine karşı tahammülsüz ve saldırgan bir tavır içerisindedir. Son olarak özelleştirilen TEKEL'de çalışan işçilerin "4-C" olarak adlandırılan "sözleşmeli personel" statüsüne geçirilerek, güvencesiz ve ucuz işgücü konumuna sokulmak istenmesine karşı sürdürdükleri haklı mücadelelerine şiddet kullanılarak yanıt verilmiştir. Yoksulluğa ve açlığa mahkum edilmek istenen TEKEL işçilerinin, Abdi İpekçi Parkı'nda kış mevsimi koşullarında sürdürdükleri hak arama mücadelesine gaz bombası, tazyikli su ve coplarla müdahale edilmiştir. Sendika yöneticileri, TEKEL işçileri polis tarafından saldırgan bir tavırla gözaltına alınmışlar, yapılan müdahale milletvekillerine ve görevini yapan gazetecilere de uzanmıştır.

İŞTEN ATILMA TEHDİDİ
Aynı şekilde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışma hakkını savunan itfaiyeci emekçilere de saldırgan bir tutumla karşılık verilmiştir. Grev ve toplusözleşme hakkı talebiyle iş bırakma eylemi yapan demiryolcu kamu çalışanları da işten atılma tehdidiyle karşı karşıya bırakılmıştır.  Tüm bunlar ülkemizde örgütlenme hakkının ve örgütlü mücadele hakkının yok sayıldığını, giderek demokrasiden uzaklaşılıp baskı yönetiminin uygulanmaya başlandığını göstermektedir. İktidar gücünün toplumsal muhalefete karşı şiddet düzeyi artan bir biçimde kullanılmasına da "provokasyon iddiaları" ile gerekçe oluşturulmaya çalışılmaktadır. Provokasyonlara karşı önlem almak, provokasyon sonucu oluşacağı iddia edilen şiddet ortamını iktidar gücüyle yaratmak değildir.

DESTEKLİYORUZ
Elektrik Mühendisleri Odası olarak, çalışanların haklı mücadelesini destekliyoruz. Emekçilere yönelik şiddet içeren müdahaleleri kınıyor, bu tür müdahalelere son verilmesini, Abdi İpekçi Parkı'nda dün yaşanan olayların sorumlularının istifa etmesini, TEKEL işçileri başta olmak üzere çalışanların haklı taleplerinin dikkate alınmasını talep ediyoruz."