Kdz.Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, mübarek Kurban Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Bayram namazının 16 Kasım Salı günü saat 07.28'de kılınacağını da duyuran İlçe Müftüsü Erkan, İslam aleminde yıllardır kendi dini bayramlarını sevinç ve mutlulukla kutlamaya hasret kalan gözyaşı, şiddet, savaş ve yoksulluğun gölgesinde bayramı geçiren din kardeşleri unutmadıklarını ve onlar için de dua edilmesini gerektiğini vurguladı.
Erkan mesajında şu ifadelere yer verdi: "Sevgi ve şefkatle birbirimize ellerimizi uzatma ve kaynaşma günü olan Dini bayramlarımızın ikincisi olan Kurban Bayramını idrak etmiş ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün birbirimizi daha iyi anlamaya, ahlâkî erdemlerimizi geliştirmeye ve başkalarının dertleriyle dertlenmeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Zira dünyada yaşanan olumsuz olaylar birbirimize daha da kenetlenmemiz gerektiği sonucunu ortaya koymuştur. Bayram süresince birbirimizi ziyaret ederek evlerden evlere barış, huzur, sevinç, müjde ve kardeşlik duygularımızı taşıyalım. Bayram günlerini, kırılan kalplerin onarılması için fırsat bilelim; özellikle varlık sebebimiz olan anne ve babalarımızı unutmayalım ve onların hayır dualarını alalım. Hayatta değillerse rahmetle analım, dua edelim. Evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen insanlarımızı, bilhassa hastalarımızı hatırlayalım; öksüz ve yetimlerin, kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesine ve ümitlerinin yeşermesine vesile olalım. Bizimle bayram sevincine katılamayan kimseleri; hapishane ve hastane köşelerinde, düşkünler yurdunda bulunan vatandaşlarımızı ziyaret edip gönüllerini alalım.
Bizler bu güzel yurdumuzda bayramın mutluluğunu yaşarken ne yazık ki İslam âleminde yıllardır kendi dinî bayramlarını sevinç ve mutlulukla kutlamaya hasret kalan; gözyaşı, şiddet, savaş ve yoksulluğun gölgesinde bayramı geçiren din kardeşlerimizi unutmayalım ve onlar için de dua edelim. Evlerimizin canlı bayramları olan çocuklarımızı, kuşatıcı bir sevgi ve kardeşliği yaşadığımız bu ibadetin coşkusu ile tanıştıralım ve bayramın coşkusunu evlerimize taşıyalım. İlçemizde Bayram namazı 16 Kasım 2010 Salı günü saat 07.28'te kılınacaktır. Arefe günü şehir mezarlığında ahirete intikal eden Müslüman kardeşlerimizin ruhuna ithaf edilmek üzere Müftülüğümüz tarafından dini program icra edilecektir. Milletimizin, Kdz Ereğli'de yaşayan bütün vatandaşlarımın ve İslâm âleminin bayramını tebrik ediyor; toplumumuzun her kesiminde bayramın bütünleştirici ve kaynaştırıcı havasının hâkim olmasını, bayramın bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."