10-16 Mayıs 2010 Sakatlar Haftası nedeniyle Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi. Türkiye Sakatlar Haftası etkinliği nedeniyle Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Valilik önünde tören düzenlendi. Törende Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Törene, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Zonguldak Alay Komutanı Albay Halil İbrahim Yaşatır, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, "Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi olarak her yıl olduğu gibi 10-16 Mayıs sakatlar haftasını kutluyoruz. Bilindiği gibi ülkemizde yaşayan engellilerin sorunlarının çözülmesi için gerekli mücadelemizi her zaman olduğu gibi bugün de vermekteyiz. Son zamanlarda engellilerin sorunlarının çözümünde baya mesafe alınmış olmasına rağmen maalesef önemli sorunlar aynı noktada durmaktadır. 2005 yılında çıkarılan özürlüler yasası gereği yapılan yasal uygulamalar tam anlamıyla tamamlanmamış durumdadır. Bugün itibariyle engellilerin en acil çözülmesi gereken sorun ise maalesef sakatlık raporlardır. 2 yıldır normal sakat olan bir engelli yüzde 40 oranında rapor alamıyor bu durum engellileri çok zor durumda bırakıyor. Yasa gereği yüzde 40 oranının altında rapor alan bir engelli ülkemizde sakat sayılmıyor ve hiçbir sakatlık hakkından faydalanamıyor. Bizler bizi yöneten siyasilere sesleniyoruz ve ülkemizde yaşayan engellilerin bir kısmını belirttiğimiz sorunlarının en kısa zamanda çözülmesini tekrar talep ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu sorunların çözülmesi için gerekli mücadelemizi devam ettireceğimizi belirterek daha iyi ve sorunsuz günler temennisiyle bütün engellilerin sakatlar haftasını kutluyorum" dedi.
Ardından, Uzunmehmet İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğretmenleri ve öğrencileri, Ekşioğlu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğretmen ve öğrencileri, Kuzenler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğretmen ve öğrencileri ile Ziya Gökalp İşitme Engelliler Okulu öğretmen ve öğrencileri Zonguldak Valisi Erdal Ata'yı toplantı salonunda ziyaret etti. Zonguldak Vali Erdal Ata, "8.5 milyonun üzerinde Türkiye genelinde engelli vatandaşımız var. Sakatların sorunlarına duyarlı olmamız gerekir. Bakım merkezlerimizin oluşturulması iyiye işarettir. Buradan tüm engellilerimizin haftasını kutluyorum" dedi. Ardından, Ekşioğlu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğretmen ve öğrencileri tarafından Vali Erdal Ata'ya çiçek ve Atatürk Portresi hediye edildi.