Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, duble yol çalışması kapsamında kapatılan Taşbaşı mevkiinden ilçeye girişin tekrar verilmesi konusunda girişimde bulunduklarını söyledi.
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, duble yol çalışması kapsamında ilçeye giriş güzergahının değiştirilmesinin ardından Taşbaşı mevkiinden ilçeye girişin yeniden sağlanması noktasında kendilerine talepte bulunulduğunu ve bu konuda ilgili makamlar nezdinde girişimlerde bulunduklarını kaydetti. Karayolları tarafından kendilerine ilçeye eski giriş noktasında teknik olarak kavşak yapılamayacağının söylendiğini kaydeden Memük, “Alaplı'nın şehir girişinde karayolları teknik yönden kavşak yapılamayacağını belirtti. Orada eskiden bir celp vardı, kent konseyimizin bir viyadük talebi var, halkımızın oradan geçiş yapması, ilçeye giriş ve çıkışın sağlanması için talepleri var. Alaplı Kaymakamlığı olarak bizimde, ilçeye şehir geçişinin mutlaka verilmesini istiyoruz. Bu konuda karayollarına yazılı talep ve girişimlerde bulunduk. Mutlaka bir çözüm üretilmesi lazım, demokrasilerde çözüm tükenmez, halk istiyorsa teknik çözümde bulunulup bunun yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü bu konu Alaplı'nın ekonomisinin gelişmesi ve esnafımız için gerekli ve zaruri bir şey, biz bu konuda gerekli girişimlerde bulunacağız, üzerimize ne düşüyorsa yapacağız ve çözüm üretilmesi noktasında çalışacağız” dedi.