Siyasi partilerin İl Başkanları maden kazaları konusunda ortak görüş bildirdiler;

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait maden ocağında Cumartesi meydana gelen göçükte bir işçi hayatını kaybederken, GMİS Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun, TTK Genel Müdür ve Müessese Müdürü'ne seslenerek, Başka işlerle ilgileneceğinize, ocakların tahkimatlarını düzenleyin. Dışarıdan yaygara yapmayla bu işler olmuyor, birilerinin hesap verme vakti geldi şeklinde konuşmuştu. Tutkun'un TTK'ya yönelik açıklamalarını değerlendiren Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanları, şu görüşlere yer verdiler.
AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, ne kadar dikkat edilirse edilsin bu tür kazaların hep olacağını ifade ederek, şunları söyledi;

UÇAR; TTK GENEL
MÜDÜRÜ'YLE GÖRÜŞECEĞİM
Öncelikle Üzülmez'de talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeden genç kardeşimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Temennimiz özellikle ağır iş kolu olan madencilikte zaman zaman bu tip kazaların olmamasıdır. Artık ne kadar tedbir alırsanız alın, ne kadar dikkat ederseniz edin, bu kazalarla karşı karşıya kalıyoruz. Kurum yetkililerimizin bu konularla ilgili hem teknik anlamda, hem de bilimsel anlamda bir takım çalışmalar yaptıklarını biliyoruz. Açıkçası ben madenci olmadığım için ne tür tedbirler alınabilir, neler yapılabilir açısından değerlendirmeyeceğim. Bu acı sadece ailelerin değil, sendika ve kurumun da acısıdır. AKP İl Başkanı olarak kurum yetkililerimizin siyasi iradenin başındaki insanlardan talepleri nedir, onlarla ilgili Sayın Genel Müdürümüzle görüşme yapacağım. Kurumun bu süreciyle ilgili Sayın Genel Müdürümüzle bir değerlendirme yapacağım. Bu kazaların, ölümlerin olmaması için siyasi ayağında bize düşen neyse onu yaparız.
CHP İl Başkanı Tümer Peker ise, TTK Genel Müdürlüğü'nün eksik çalıştığını ifade ederek, şunları söyledi;

PEKER; SENDİKANIN
AÇIKLAMALARINA KATILIYORUM
Hangi iş kolu olursa olsun, işverenin işçilerin karşısında işçileri temsilen sendikalarımız var. Sendikalar o iş kolunun sorunlarını en iyi bilenlerdendir. AKP İl Başkanı Hamdi Uçar da, TTK Genel Müdürü'nü suçlayıcı açıklama yapmıştı. Artık TTK'nın çok eskidiğini, üretimi artırmak için emniyetin dahil güvenlik önlemleri almaları gerekiyor. TTK'yı eleştirmek kolay, her şeyi eleştirebilirsiniz. Ama Bakanlığın buna el atması gerekir. TTK'da işler iyi gitmiyor. Sık sık madenci şehidi veriyoruz. Ben sendikanın açıklamalarına katılıyorum, TTK'nın eksik çalıştığını düşünüyorum.
MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan da, maden kazalarının çok sık meydana gelmeye başladığını, TTK Genel Müdürlüğü'nün bu işe el koyması gerektiğini belirterek, şunları söyledi;

KORKUTAN; BİRBİRLERİYLE ATIŞMAK
YERİNE SORUNLARI TESPİT ETSİNLER
TTK'nın iş güvenliği konusunda sendika ve Genel Müdürlüğün kenetlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle Üzülmez bölgesinde geçmişten beri süregelen sendika ve Genel Müdür tarafında bir sıkıntı var.
Son meydana gelen kazada bu durum iyice ayyuka çıkmış durumda, bu nedenle Türkiye Taşkömürü Genel Müdürü iş güvenliği konusunda biraz daha fazla durmalı, birbirleriyle çok fazla atışmak yerine, seslerini yükseltmek yerine bir araya gelerek sorunları tespit etmeli, çözüm yolu bulunmalıdır diye düşünüyorum. Maden kazaları çok sık meydana gelmeye başladı, bunlar daha da sıkıntılı duruma gelmeden Genel Müdürlüğün işe el koyması gerektiğini düşünüyorum.