Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Sabri Yavuzyılmaz,  yaptığı basın açıklamasında, 20 Mart'ta kentte konferans verecek Cübbeli Ahmet Hoca'nın hangi örgüt tarafından davet edildiğini merak ettiklerini belirtti.
Karaelmas Canpolat Pamay Spor Salonu'nda konferans verecek Cübbeli Ahmet Hoca'nın, devlete ait resmi bir kurumda konferans vermesinden rahatsızlık duyduğunu dile getiren Sabri Yavuzyılmaz, aynı konferansın devletin din görevlileri tarafından verilmesinin daha uygun olacağını sözlerine ekleyerek şunları söyledi:


"CUMHURİYETE KAFA TUTAN ADAMA, DEVLETİN SPOR SALONUNU KİM TAHSİS ETTİ?"


"Gazete ilanları ve afişlerden Cübbeli Ahmet Hoca olarak anılan zatın 20 Mart 2010 Cumartesi günü 19.00-23.00 saatleri arası Karaelmas Canpolat Pamay Spor Salonu'nda 'Peygamber Sevgisi' konulu bir konferans vereceği duyurularak halkımız davet edildi. Dikkatimizi çeken konu, ilanı veren örgütün belirsizliği ve konferansın verileceği mekândır. İlanı veren ve Cübbeli Ahmet Hoca'yı Zonguldak'a getiren düzenleme heyeti kimlerden oluşuyor? Bu işin içinde hangi örgütler vardır ve niçin isimlerini gizleme ihtiyacı duydular? Asıl önemli olan ise şudur. Cübbeli Ahmet Hoca kimdir ve vasfı nedir? Diyanet İşleri'nin veya Müftülüğün resmi görevlisi midir ki devlete ait resmi bir mekânda konferans verecektir. Bu konferansı resmi görevliler veremez mi? Bildiğimiz kadarıyla bu kişi tarikat ve cemaat üyesidir. Özel kişilere ait herhangi bir mekânda konferans verebilecekken neden kendisine resmi bir mekân tahsis edilmiştir?
Söz konusu bu salon her ücretini ödeyene veriliyor mu? Giyimi kuşamı ile devlete kafa tutan bu zata devletin resmi mekânını tahsis edilmesine kim izin vermiştir? Hayatı boyunca Atatürk ve cumhuriyet düşmanlığı yapanlara bu imkân nasıl sağlanabilir? Yoksa ülkemiz dervişler, tarikatçılar ve meczuplar ülkesi mi oldu?Gerçekten tarikatlara dokunanların yandığı dönemlerin korkuları mı yaşanıyor bürokraside? O salonun adı verilen Can Polat Pamay hocamız herhalde çok üzülmektedir. Zonguldak ADD ve Zonguldaklı Atatürkçüler olarak olayı kınıyor ve yetkilileri sorumluluğa davet ediyoruz."