Cumhuriyet Güçbirliği Zonguldak Bağımsız Adayı Mehmet Akkaya:  “Zonguldak Kömürünü Yok Eden Ve Devlet Eliyle Kölelik Yaratanlar, Özelleştirmeci Partilerdir.”

Cumhuriyet Güçbirliği hareketinin Zonguldak Bağımsız Milletvekili adayı Mehmet Akkaya, yazılı açıklamasında iş ve işçi sorunlarına değindi. Akkaya “Bunlar, Zonguldak’ta sadece taşeron cenneti yaratmadılar, TTK’da bile işçiyi köleleştirdiler” vurgusuyla başladığı açıklamasına şöyle devam etti:
TAŞERON İŞÇİLERİNDEN
BETER KOŞULLAR
TTK kömürünü Zonguldak’tan sürgün eden, kömür kenti Zonguldak’ı ithal kömürün işgaline uğratan AKP, Kurum zarar ettiği gerekçesiyle, işçileri köleleştirdi. 2006 yılındaki 1200 ve 2009 yılındaki 3000 yeni işçiye, aynı işi yapanların aldıkları maaştan daha düşük para ve kısmi zamanlı sözleşme dayattı. Bu, hükümet eliyle köleleştirme demektir.
Zonguldak, özelleştirmeci hükümetler sayesinde, taşeronların yarattığı işçi cehennemine dönmüştü. Rodövanslar, rodövansların kiraladıkları ya da kaçak ocaklarda üretim yapan taşeronlarda çalışanlar, Kurumda çalışandan işçi sayısını geçmişti. Şimdide AKP, kurum çalışanlarını da taşeron işçisinden beter koşullara mahkum ediyor.
2 ay çalıştırıp 1 ay çalıştırmadığı 2006 sonrası işe giren 4.200 işçiye, çalıştıkları zaman için de hak ettikleri paranın altında ücret dayattı. Aynı işi yapmış olmalarına rağmen, 2006 sonrası işe giren mühendise, önceki mühendisin maaşının % 75’ini, teknikere, önceki teknikerin aldığı maaşın % 66’sını, işçiye ise önceki işçinin maaşının % 54’ünü vermeyi dayattı.
İşsizlikten yılmış Zonguldak işçisi, iş buldum diye sevinirken, taşeron sisteminden daha ağır bir sömürü ile karşılaştı.
Bununla da kalmadı. İki ay çalıştıktan sonra 1 ay işlerine son verilerek, zaten aldıkları düşük ücretle, 2 aylık maaşla 3 ay yaşamaya mahkum edildiler.
İŞÇİLERİ BİRBİRLERİNE
DÜŞÜRDÜLER
Üç toplu sözleşme dönemi yaşanmış olmasına rağmen, aynı işi yapanların karşılaştıkları bu faklılık, devam eden iş barışını da bozmaya, öncekinden az ücret alan işçi, diğer işçiyi rakip görmeye başlamıştır. AKP, sadece insanlık dışı çalışma koşulları yaratmadı, işçiyi de birbirine düşürdü.
Zonguldak, buna daha fazla sessiz kalamaz. TTK Kurumunu yok etmek isteyen, her geçen yıl üretimi düşüren, ocaklarda hiçbir teknolojik yenilenme yapmayarak ilkel çalışma koşulları ile ocakların ölüm çukurları haline gelmesine yol açan, kömür zengini Zonguldak’ı ithal ve kaçak kömür işgaline uğratan, buna ilaveten, çalışanlara insanlık dışı çalışma koşullarını dayatan AKP’ye ders vermek zorundadır.
AKP, kaçak ve ithal kömür demektir, işçiye kölelik demektir.
AKP’ye seçimlerde evet demek, ithal ve kaçak kömüre evet demektir.
AKP’ye evet demek, yerli üretimin köreltilmesi demektir.
AKP’ye evet demek, her geçen yıl daha az çalışan işçi, daha çok işsizlik demektir,
AKP’ye evet demek, ilkel çalışma koşulları, ocaklarda daha fazla ölüm, daha fazla cinayet demektir. AKP’ye oy vermek, taşeron sisteminde, sendikasız, sigortasız ve insanca yaşamanın altında ücret demektir.
AKP’ye evet demek, TTK işçisinin köleleştirilmesi demektir.
Zonguldak işçisi buna razı olamaz.
BATIRANLAR
ÖZELLEŞTİRMECİLER
AKP ve özelleştirmeci önceki hükümetler, Zonguldak’ta işçi sayısını 45 binden, taşeron işçisiyle beraber 16 bine düşürdüler. TTK’nın üretimini düşürdüler, ithal ve kaçak kömüre yol verdiler.
Açın bakın bu partilerin programlarına, geçmişte yaptıklarını hatırlayın. AKP’de, CHP’de, MHP’de özelleştirmecidir. Özelleştirmeci her hükümet döneminde daha çok zulüm, daha çok işsizlik ve daha çok mücadele yaşamadınız mı?
Bunlar, Amerika’nın, AB’nin ve IMF’nin emirleriyle, Cumhuriyetin ekonomisine düşmanca saldırdılar. Sattılar, yabancılara peşkeş çektiler, yok ettiler.
Bunlar kamu ekonomisine, devlet işletmeciliğine düşmandır. Taş taş üstünde bırakmadılar.
Bunlar, Coniler’in Hans’ların dostu, Cumhuriyet ekonomisinin ve Türk işçisinin düşmanıdır.
Cumhuriyet Güçbirliği, Cumhuriyet ekonomisinin ve emekçinin tek dostudur.
Zonguldak halkı, Zonguldak işçisi,
Bakın hepsinin programına, geçmişte yaptıklarını unutmayın,
Taşeron sistemine ve özelleştirmelere son vermeyi sadece Cumhuriyet Güçbirliği savunuyor,
Yerli üretimi, kamuculuğu ve emekçilerin haklarını, sadece Cumhuriyet Güçbirlirliği’nin Atatürkçü, devletçi ve kamucu programında görebilirsin.
Cumhuriyet Güçbirliği’nin yurt çapında seçime giren 31 adayı mecliste, özelleştirmeci, taşeroncu ve işçi düşmanı partilerin karşısında, emeğin, kamuculuğun ve vatanın kalesini yaratacaktır.
İşçi arkadaş, 
Gözünü aç, özelleştirmeci, taşeroncu ve işçi düşmanı bu partilere oy verme.
Oyunu, Cumhuriyet Güçbirliği’nin Zonguldak Bağımsız Adayı Mehmet AKKAYA’ya ver.
Aksi takdirde, ağlamaktan kurtulamazsın.