Başkent Üniversitesi Türk-İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ünsal Yavuz, Zonguldak'ta konferansa katıldı.

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi'nin düzenlediği Cumhuriyetin Temel İlkeleri ve Günümüz konulu konferans, Başkent Üniversitesi Türk-İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ünsal Yavuz'un konuşmacı olarak katılımıyla geçtiğimiz Cumartesi günü GMİS Şemsi Denizer Salonu'nda gerçekleşti. Konferansa, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Eğitim-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, Türk Anneler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nevin Aytaç, Erzincanlılar Derneği Başkanı Mehmet Yalçın da dinleyici olarak katıldı.

 

UMUTSUZLUĞA KAPILIYORUZ

Açılış konuşmasını yapan ADD Zonguldak Şube Başkanı Şükran Karahasan, 88 yıl göz açıp kapayınca kadar geçti. Sıfırdan başlayıp çağa ayak uyduran bir ülke Türkiye. Atatürk'ten aldığı feyz ile bugünlere geldi. 88 yıl geçti, ama 10'uncu Yıl Marşı kadar bugüne kadar güzel bir marş yazılmadı. O günkü heyecanı bugüne kadar duymadık. Atatürk ne söylemişse gerçekleşmiş. 88'inci yılda umutsuzluğa kapılıyoruz. Ama 100'üncü yıla ulaşacağımıza ümit ediyoruz. Bugüne kadar Osmanlı Devleti döneminde 16 devlet yıkıldı, ders almasını bilemiyoruz. Gelecek bugünden daha güzel olacaktır dedi.

 

HABERAL'IN MEMLEKETİ

Konuşmaya başlamadan önce Hocam diye hitap ettiği Ergenekon davasının tutuklu sanığı CHP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Mehmet Haberal'ın memleketine çağrıldığını duyunca büyük bir sevinçle kabul ettiğini söyleyen Prof.Dr.Ünsal Yavuz, Atatürkçü Düşünce Derneği'ni duyarlılıklarından dolayı içten ve gönülden desteklediğini ifade etti. 19 Ekim sabahı Hakkari'nin Çukurca ilçesinden gelen 24 şehit haberiyle tüm Türkiye'de yüreklerin yandığını ifade eden Ünsal, konuşmasına başlarken kaybettiğimiz Zonguldaklı gazeteci Hikmet Bila için Zonguldaklılara taziyelerini iletti. Ayrıca Prof.Dr.Yavuz'a gönderilen çiçekler arasında, üzerinde CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal yazısı da dikkatlerden kaçmadı. Yavuz, iki saat süren konuşması sırasında; füze kalkanı projesi, yeni anayasa, özel yetkili mahkemeler, Kürt sorunu, Türkiye'de yargının son durumu ve Türkiye ekonomisi gibi güncel konulara değindi. Hükümetin politikalarını eleştiren Yavuz, demokrasi perdelemesi ile yapılan icraatların topluma bir geçitten ziyade engel oluşturduğunu söyledi.