Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 5 Aralık Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesinin 78. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
Ulupınar, yayınladığı kutlama mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nde toplumsal alanda yapılan en önemli yenilikler biri 1934 yılında gerçekleştirilen Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkının verilmesi olmuştur. Birçok Avrupa ülkesinden önce Cumhuriyetimizde gerçekleştirilen bu yenilik, Türk kadınını iktisadi ve siyasal yaşama katılmaları yönünden üst seviyelere taşımıştır.  Tarih boyunca her alanda büyük fedakarlıklar gösteren Türk Kadını, Cumhuriyetimizin mimarlarıdır. Bu nedenle Çağdaş, demokratik ve laik bir Türk toplumunu hedefleyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk de,  bu niteliklere ulaşmak ve kadınların insan haklarından eşit olarak yararlanması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlamıştır.
Hükümet olarak bizlerde kadınlarımızın daha iyi yaşam standartlarına erişmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Bu duygu ve düşünceler ile tüm kadınlarımızın, bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyor, sevginin, şefkatin ve özve-rinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık ve esenlikler diliyorum'' dedi.