Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar, D4 uygulaması hakkında açıklamalarda bulunarak, bunun şoför esnafına büyük bir külfet getirdiğini söyledi. İndirimden bir ay içinde yararlanamayanların 2012 yılında 5 bin 800 TL ödeme yapacaklarını kaydeden Bahar, Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda tahditli olan illerde D4'e uygulamasına geçilmiştir. Beldelerden ilçeye, ilçelerden ile gelen araçların D4 kapmasına dahil olmasını ön görüyor. Bu da bizim için büyük bir sıkıntı oluyor. Zaten bizim ilçelerimizden beldelerimizden bir takım araçlarında M plakaları zaten güzergahları bellidir. Bunlara Ulaştırma Bakanlığı-'nın almış olduğu kararla geç-meleri sıkıntı olmuştur. 4.5 ay önce oda başkanları ile Anka-ra'ya gittik. Herkes kendi yöresinin vekilleriyle görüştü. Bende Zonguldak milletvekilimiz Özcan Ulupınar ile görüştüm. Mağduriyetlerimizi ilettim. Genel başkanımızın öncülüğünden Ulaştırma Bakanımız ile görüşme yapıldı. Bir sonuç alınamadı. M plaka ile bizim hususi haklarımız vardı.
D4'e geçmek ile beraber esnafımıza bir külfet daha eklenmiş oldu. 2011'in sonuna kadar bu belgeleri alma zorunluluğu indiriminden faydalanacaklar. 850 TL'ye almış olacaklar. 2012'nin 6. ayına kadar uzatılmış ama indirimden faydalanamıyorlar, bu da 5 bin 800 TL olacak.
Bir ay içerisinde bu komisyonu toplayıp biz kendimiz bu konuyla ilgili dilekçeleri nasıl yazacaklarını gösterip İl Trafik Komisyonuna verdik. Bir ayda komisyonun toplanıp düzelteme yapması mümkün değil. Bu yararlanamadığı zaman 2012'de 5 bin 800 TL büyük bir rakam. Bu da esnafımızı zor durumda bırakacak dedi.