Anadolu Engeliler Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut ve yönetim kurulu üyeleri,  Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaçı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Anadolu Engelliler Derneği Başkanı İsmail Korkut, Alaplı'nın daha engelsiz bir İlçe olabilmesi için gayret göstereceklerini söyledi.  Engeliler olarak birçok noktada sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Korkut, Bizler engeliler olarak her ne kadar birçok noktada sıkıntılar yaşasakta değerli büyüklerimizin bize sağlayacakları katkılar ve yardımlarla bunları aşmanın gayreti içindeyiz.  Kaymakamıza sorunlarımızı illettik.
Sağ olsunlar kendileri sorunlarla ilgilenerek yardımcı olacaklarını söylediler.  İnşallah Alaplı'daki egelilerimizin daha çok ve güzel bir hayat sürebilmeleri ve Alaplının daha engelsiz bir Alaplı olabilmesi için gayret göstereceğiz dedi.
Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç ise ziyaretten dolayı memnun olduğunu dile getirerek, Engeliler haftasını kutladığını bildirdi.
 Engelliler Derneğinin kurmak istediği spor kulübüne destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Malğaç, İlçemizdeki ve Ülkemizdeki tüm engellilerin bu haftası kutluyorum. Bu haftanın hayata dezavantajlı başlayan ya da sonradan dezavantajlı bir şekilde devam eden bu gurubun sorunlarını çözümüne katkı sağlamasını ön ayak olmasını temenni ediyoruz. İlçemizde bin kadar engelli bulunduğunu dair bir verimiz var. Buradaki engellilerimizin sosyal hayatta yaşadığı sorunların ve kendi içlerinde yaşadıkları psikolojik sorunların da aşılması noktasından kaymakamlık ve diğer kurumlar olarak her türlü destek vermeye hazırız. Spor faaliyetlerinde ise  gerekli desteği sağlamaya çalışacağız diye konuştu. Konuşmaların ardından Korkut, Kaymakam Malğaça görme engelli bir üyenin yaptığı Atatürk resmini hediye etti.