Ereğli Belediye Meclisinin Mart ayı ikinci toplantısı Halil Posbıyık Başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirildi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Pos bıyık meclisin resmi oturumuna geçmeden önce meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında, yapımı düşünülen hastanenin Devlet Demir Yolları arazisine değil Ereğli'nin genişleye bilmesi için Kepez'den sonra herhangi bir noktaya yapılabileceğini belirtti. Adliye binasının dahi DDY'dan kiralanan araziye yapılmasını içine sindiremediğini belirten Posbıyık, yaptığı konuşmasında, "Ereğli'nin büyümesini, gelişmesini isteyen, gelişmesine de hız katmak isteyenlerin iyi düşünmesi gerekir. Bizden sonraki nesile iyi bir Ereğli bırakmak için aynı noktalarda birleşmemiz lazım. Bunun aksini savunmak mümkün değil. Hastane için Kepez güzergahından sonraki bir yer yapılmalı. Bedava hiç kimseye yer vermiyorlar. Sağlık Bakanlığı bu parayı cebinden vermiyor bizden topladığı vergilerle veriyor. Bedavaya yer verseler Atatürk Kültür Merkezini bize verirler. Biz yeniden Ereğli'ye yakışır bir Atatürk Kültür Merkezi yapmak istiyoruz mevcut yer hazinenin yeri, tahsis etmediği için de yıkıp güzel bir yer yapamıyoruz.

OYALAMAYIN
Sağlık Bakanlığı burada hastane yapılması şart diyorsa yok yer bulun yok bunu bulun oraya gidin buraya gidin gibi laflarla oyalamasına gerek yok. Yapmayacaklarsa yapmıyoruz desinler. Şimdi çıkıp Halil Posbıyık bunu engelledi diyecekler. Ben günah keçisi olmaya razıyım, Ereğli'nin geleceği için. İlave olarak şunu da söyleyeyim Adliye binasının o alana yapılacak olmasını ben içime sindiremiyorum. Ereğli'nin geleceğini düşünmek istiyorsak Ereğli'nin önünü açmalıyız. Hastanenin yeri belli olmuştur, madem ısrarla Osmantepe olmasın diyorsunuz o zaman gelin yerinizi alın ve hastaneyi yapın. Daha fazla bu işi uzatmayın. Laf, vaad dinlemekten bıktık usandık" dedi.

MADDELER GÖRÜŞÜLDÜ
Meclisin resmi bölümünde ise gündemde yeralan maddeler görüşüldü. Bu maddeler arasında Bankalarla yapılacak olan protokollerin görüşülmesi, gelir tarifesinde değişiklik yapılması, özel halk otobüslerinin çalıştırılmasına ilişkin yönetmelik ile iş sözleşmelerinin görüşülmesi, oyun park alanlarına isim verilmesi yeraldı.