Erdemir Formenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul İsa Bayramoğlu ve yöneticiler Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret etti. Posbıyık'ı gelecekte de başkan olarak görmeyi arzu ettiklerini belirten Bayramoğlu, Biz kendisinden daha uzun yıllar Karadeniz Ereğli'ye hizmet vermesini bekliyoruz. Bu kentin sorunlarını hemen her yerde dile getirip halkın çıkarlarını koruyan bir siz varsınız. Dolayısıyla da yaşanan her sorunda vatandaşların size gelmesi ve sizden medet umması doğaldır. Siz, Belediye Başkanı olarak Karadeniz Ereğli'de iz bıraktınız dedi.

 

GÜNÜ GELDİĞİNDE BIRAKIP GİDECEĞİZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Posbıyık da konuşmasında, makamların kimse için kalıcı olmadığını hatırlatarak; Günü geldiğinde biz de bu koltukları bırakıp gideceğiz ve inşallah bizlerden çok daha iyi yöneticilere bırakacağız. Eğer sivil toplum örgütlerini ve meslek odalarını yöneten insanlar yüreksiz olurlarsa, onların bu yüreksizlikleri ister istemez ekonomiyi de olumsuz yönde etkiliyor. Yaşanan sorunlar karşısında bu yöneticiler konuşmayıp mücadele etmezler ve korkak davranırlarsa, yaşanan sıkıntıların hiçbirine de çözüm bulamayız. Bu sorunlar karşısında da sesini çıkaran bir ben olduğum için bazı kesimler beni ısrarla kavgacı olarak lanse ediyorlar; ancak benim yaptığım şey halkımın ve kentimin menfaatlerini korumaktan başka bir şey değil dedi.

 

ÖĞRENCİ SAYISINI ARTIRMAYA KARARLIYIZ

Erdemir Formenler Derneği yönetiminin ziyaretinde Karadeniz Ereğli'nin ihtiyacı olan yatırımlara da değinen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yakın bir zamanda ilçeye hiç değilse bir fakülte yapmak için girişimlerini hızlandırdıklarını söyledi. 88 Evler mevkiinde bulunan bir araziyi Erdemir'den alabildiklerini ve bu sayede de söz konusu alanda bir yurt yapılabilmesi için çalışmalarının başlatıldığını kaydeden Başkan Posbıyık, kalabalık bir kent olmasına rağmen yükseköğretimde okuyan öğrenci sayısı üç bini bile bulmayan ilçede öğrenci sayısını artırmaya kararlı olduklarını söyledi.

 

 HALKIN MENFAATLERİNİ KORUYAN BİR SİZ VARSINIZ.

Başkan Posbıyık'ın ortaya koyduğu tespitlere katıldığını belirten Erdemir Formenler Derneği Başkanı Ertuğrul İsa Bayramoğlu da, yaşanan bu sorunlar karşısında, gerektiğinde tepkisini en açık şekilde ortaya koyan tek kişinin Halil Posbıyık olduğunu söyledi. Bayramoğlu; Bu kentin sorunlarını hemen her yerde dile getirip halkın çıkarlarını koruyan bir siz varsınız. Dolayısıyla da yaşanan her sorunda vatandaşların size gelmesi ve sizden medet umması doğaldır. Siz, Belediye Başkanı olarak Karadeniz Ereğli'de iz bıraktınız. Biz daha birkaç yıl öncesine kadar Bozhane'ye bile giremezdik eşimizle, çoluk çocuğumuzla. Ancak görev yaptığınız süre boyunca Karadeniz Ereğli'de her zaman bir huzur ortamı oldu. Sizin başkanlıktan ayrılmanız söz konusu olduğunda, ilçenin yine o günlere dönmesinden açıkçası endişe ediyoruz. Siz belediye başkanı olarak yıllar sonra bile gurur duyacağınız hizmetler yaptınız. Ancak bu kentte ne yazık ki, başarılı insanlar için sürekli karalama ve kötüleme kampanyaları yapılır. Bu da en çok sizi etkiliyor. Ancak dediğim gibi meyve veren ağacı taşlasalar da bu halk sizin hizmetlerinizi görüyor dedi.