AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Alaplı Belediyesi AKP Meclis üyesi Emine Çift, "Demokratik olma iddiasındaki bir Türkiye bu gün hala darbe anayasasıyla idare ediliyor olmanın acizliği içerisindedir" dedi.

AKP MKYK üyesi ve Alaplı Belediyesi AKP Meclis üyesi Emine Çift, Alaplı İlçesinde referandum toplantısında yaptığı konuşmada, "Yıllarca yüksek yargıda bulunduklar koltuklarda ilgili yüksek yargı makamlarının her açılışında mutlaka vurgu yaptıkları anayasa değişikliği ile ilgili düzenlemelerin kısmi de olsa gerçekleştiriyoruz" dedi. Demokratik olma iddiasındaki bir Türkiye bu gün hala darbe anayasasıyla idare ediliyor olmanın acizliği içerisinde olduğunu öne süren Çift, "87 yıllık Cumhuriyet tarihinde elimize önemli bir fırsat geçmiştir" dedi.
Çift konuşmasında şunları söyledi;
"80 darbesini fazlasıyla yaşamış arkadaşlarımız var. Burada O dönemde neler olup bittiğini sizler daha iyi biliyorsunuz ben o zamanlar daha çok küçüktüm anlayamayacak yaştaydım. Ama büyüdüğümde durum pek değişmedi ben üniversitede böyle bir anayasaya sahip olmanın sonuçlarını çok güzel yaşadım. Öyle bir şey ki bir toplum mühendisliği sonucu olarak bir darbe ön görülmüş ve yapılmış. Ancak sonrasında bunu dahim olabilmesi adına da bir anayasayla bu darbe ve sonuçları sabitlenmiş. Ondan sonra küçük çocuklar bile o darbe ve sonrasını bedelini fazlasıyla ödedi. Ve ödemeyi de devam ediyorlar.22 maddelik bir anayasa paketinden bahsediyoruz. Şapkadan tavşan çıkarmıyoruz yeni bir şeyden bahsetmiyoruz. Bu güne kadar tüm partilerin programında yer alan yüksek yargıdaki bu gün hararetle pakete itiraz eden ama yıllarca yüksek yargıda bulunduklar koltuklarda ilgili yüksek yargı makamlarının her açılışında mutlaka vurgu yaptıkları anayasa değişikliği ile ilgili düzenlemelerin kısmide olsa gerçekleştiriyoruz. Yeni bir şey değil bu, gerçekleştiriyoruz derken evet biz bir adım attık. Ama bu demek değildir ki biz yapıyoruz. Başbakanımızda ifade ediyor. Bu siyaset üstü bir konudur. Siyasetin direk konusu değildir. Partilerle alakalı bir konu değildir. Siyaset üstüdür. Adı darbe anayasası olan bir anayasayı tek başına bu ismi taşıyor olması bile değiştirmeyi gerektirir. Demokratik olma iddiasındaki bir Türkiye bu gün hala darbe anayasasıyla idare ediliyor olmanın acizliği içerisindedir. Elimize 87 yıllık Cumhuriyet tarihinde önemli bir fırsat geçmiştir. Başında darbe olan bir anayasayı değiştirme fırsatı, bir milatla karşı karşıyayız. Ve bunu başaracağımıza da inanıyoruz. Daha demokratik bir Türkiye için, yaşadığımız sıkıntıların çocuklarımıza da yaşatmamamız gerekir.
Bu ay öyle bir ay oldu ki takvim öyle bir isabet etikti hemen akabinde ve arkasında anayasa referandumu var. Bu ay daha demokratik bir Türkiye'nin artık arifesi konumunda özel bir ramazan ayı geçireceğiz ben inanıyorum ki. Bu sever yaptığımız daha iyi ve daha güzel ülke dualarımız Ramazanın hemen ertesi günü gerçekleşecektir."