CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, İlçe Sekreteri Ayben Kırdar, Kadın Kolları Başkanı Gül Akşit, Yönetim Kurulu Üyeleri Gönül Çelik ve Nigar Çakır ile birlikte Kdz.Ereğli’de uzun yıllar CHP’den Belediye Başkanlığı görevi yapan Ruhi Cöbekoğlu’nu evinde ziyaret etti.

 

“TAŞERON İŞÇİ ÇALIŞTIRMADI

KİMSEYİ İŞTEN ATMADI”

CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütünden ziyaret ile ilgili yapılan yazılı açıklama şu şekilde: “CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, Ruhi Cöbekoğlu’nun belediye başkanlığı dönemlerinde, sosyal demokrat belediyecilik açısından Ereğli halkına seçkin örnekler sunulduğunu belirtti. Ereğli halkının çıkarları için, halkçı bir anlayışla yürütülen belediye hizmetleriyle Kdz.Ereğli’de ilk defa; ucuz Halk Tanzim Satış Mağazaları, ucuz ekmek fabrikası, asfalt şantiyesi kurulması, toplu taşımacılık, araç parkının oluşturulması, ilk çocuk kreşinin açılması, toplu sözleşmelere “1 Mayıs İşçi Bayramı’dır” diye  yazdırıp, belediye çalışanlarına kıdem zammını yürürlüğe sokarak emeğe değer veren ve uzun belediye başkanlığı döneminde hiçbir zaman geçici işçi, mevsimlik işçi, sözleşmeli veya taşeron işçi çalıştırmayan ve hiçbir işçiyi işten atmayan, Ereğli’nin tüm alt yapısını, kanalizasyon, arıtma ve deşarj sistemini hiç borçsuz bir şeklide kurarak halkçı bir belediyecilik örneğinin O’nun döneminde gerçekleştirildiğini vurgulayan Yaşar Balcı, Ereğli’ye bu hizmetleri sunan duayen Ruhi Cöbekoğlu’nu bir parti  büyüğü olarak ara ara ziyaret ettiklerini ve şimdi de ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduklarını vurguladı. Ruhi Cöbekoğlu’da ziyaretten çok büyük mutluluk duyduğunu belirtip, İlçe Başkanı Yaşar Balcı, ilçe örgütü ve kadın kolları yöneticilerine teşekkür etti.

 

ZAMAN ZAMAN DUYGULANDI

O dönemleri anlatırken zaman zaman duygulanan Ruhi Cöbekoğlu; “Ben Ereğli’de 4 dönem belediye başkanlığı yaptım. Bir tek gün bile ilçe başkanı ve ilçe örgütüyle kavga etmedim. İlçe başkanı ve ilçe örgütüyle sürekli işbirliği ve dayanışma içinde çalışmaları yürüttük. Ereğli halkına hizmet ettik. CHP kültürüne sahip olmak çok farklı bir şeydir.”  diyerek ilçe başkanı ve ilçe örgütüne en samimi duygularla başarı dilediğini vurguladı”