Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Mühendislik Fakültesi'nin 2010-2011 yılı Akademik Genel Kurulu, Merkez Kampus Tahir Karauğuz Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
ZKÜ Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Yılmaz Yıldırım ve Mühendislik Fakültesi öğretim elamanlarının ve Fen-Edebiyat Fakültesi bazı öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Dekan Prof.Dr.Yılmaz Yıldırım, 2010-2011 akademik döneminde gerçekleştirilen faaliyetleri, yapılan çalışmaları ve Fakültenin akademik durumunu anlatan ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından Uluslararası Bilimsel Alanda (SCI ve SCI-Expanded) 3 ve üzeri yayın yapan 14 öğretim elamanına teşekkür belgeleri takdim edildi. Ayrıca döner sermaye işletmesi kapsamında yaptıkları projeler ile ZKÜ'ye 50 bin TL üzerinde girdi sağlayan Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Şenol Kuşcu ve Maden Mühendisliği Bölüm Başkan Vekili Yrd.Doç.Dr.Erdinç Bilir'e teşekkür belgeleri, Rektör Prof.Dr.Mahmut Özer tarafından verildi.
Akademik Kurulun son bölümünde söz alan Rektör Prof.Dr.Mahmut Özer, Fakülte yönetiminin ve öğretim elemanlarının çalışmalarını takdirle karşıladığını belirterek, Mühendislik Fakültesi'ne desteklerinin süreceğini, öğretim üyelerinin proje çalışmalarında TUBİTAK projelerine öncelik vererek, dışarıdan üniversiteye kaynak sağlanmasını, bölümlerin MÜDEK çalışmalarına öncelik vermesini, üniversite için değer yaratan herkese bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek verilmeye devam edileceğini belirtti.
Akademik Kurulun ardından Prof.Dr. Mahmut Özer ve Prof.Dr.Yılmaz Yıldırım'ın yanı sıra Fakülte akademik ve idari personelinin katıldığı bir kokteyl düzenlendi.