Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç, yaptığı yazılı açıklama ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.
Genç, açıklamasında şunları kaydetti:
“Milletimizin tüm onur ve asaletiyle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir.” diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makûs talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.
Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti Türk Gençliğine emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde her türlü zorluğun üstesinden geleceğimizi ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine sonuna kadar sahip çıkmak için çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”