2003 Yılında dönemin Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ve Almanya'da bulunan Zonguldaklı işadamlarının öncülüğünde Almanya Zonguldaklılar Derneği'nin desteği ile başlatılan havaalanı projesinde adım adım zirveye ulaşıyor.

* Çaycuma Hava Limanını Batı Karadeniz'in dünyaya açılan kapısı olarak yorumlayan ZONHAV Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin Kuloğlu, Almanya'nın Düsseldorf kentindeki hava limanında uçak listeleri arasında Zonguldak isminin bulunması bile ayrı bir gurur kaynağıdır. Almanya'da yaşayan yaklaşık 300 bin Zonguldak'lının çok önemsediği bu hava limanı memleketimiz ile bir köprü görevi kurmaktadır dedi.

* Çok önemli bir Filyos projesi var. Bu projenin faaliyete geçmesi çalışmaların başlaması ile havaalanının ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkacaktır. Elimizdeki değerlere sahip çıkalım ve bu değerleri bizden sonraki kuşaklara daha sağlıklı daha güvenli bir şekilde aktaralım

Yönetim Kurulu Başkanlığını Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ın yaptığı ZONHAV Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin Kuloğlu, hayal denilen bir projenin hayata geçirildiğini bu projenin hayata geçirilmesinde de herkesin emeği olduğunu söyledi. Zonguldak-Düsseldorf arasında yolcu taşıma kapasitesinin giderek arttığını iç hatlarda da Trabzon, İstanbul uçuşlarının başladığını belirten Kuloğlu önemli mesajlar verdi kamuoyunun desteğini istedi.

BAŞARAMAZ DEDİLER, BAŞARDIK
Büyük engel ve zorlamalara rağmen kimselerin inanmadığı herkesin hayal dediği başaramaz denilen bir projeyi hayata geçirdik. Zonguldak başta olmak üzere Zonguldak'ın bağrından çıkan Karabük, Bartın İl'lerimizden de ciddi destekler gördük her noktadan işadamlarımız ile bunun altından çıkmayı başardık. 2009 Yılından itibaren Almanya-Düsseldorf arasında yolcu taşımacılığı başladı ve her yıl artarak büyüyen bir kapasite var. Bu artış 30 bin gibi ciddi rakamlara ulaşmıştır.

300 BİN ZONGULDAKLI VAR
Almanya'nın Düsseldorf kentindeki hava limanında uçak listeleri arasında Zonguldak isminin bulunması bile ayrı bir gurur kaynağıdır. Almanya'da yaşayan yaklaşık 300 bin Zonguldak'lının çok önemsediği bu hava limanı memleketimiz ile bir köprü görevi kurmaktadır.

İÇ HATLAR ÇOK ÖNEMLİ
23 Kasım 2012 tarihi itibariyle İstanbul ve Trabzon İl'lerimize gidiş dönüş iç hatlar başlamıştır. İç hatları son derece önemsiyoruz. İç hat seferlerinin doluluk oranı hem Zonguldak'ın hem de bölgenin gelişmesine ciddi oranda katkı sağlayacaktır. Önümüzde inşallah ve büyük umutla beklediğimiz Filyos projesi var. Bu projenin faaliyete geçmesi çalışmaların başlaması ile havaalanının ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkacaktır.

TAŞIN ALTINA HERKES
ELİNİ KOYMALI

Gerek ülkemizin pek çok noktasına gerekse dünyaya açılan bir kapı olarak gördüğümüz hava limanımıza tüm Zonguldaklıların tüm Karabüklü, Bartın'lı hemşerilerimiz başta olmak üzere Batı Karadeniz Bölgesinin sahip çıkması gerektiğine inanıyorum. Bölgemizdeki Ticaret ve Sanayi Odaları başta olmak üzere tüm sivil toplum örgütleri bölgesinin memleketinin gelişmesini isteyen herkes taşın altına elini tamamen sokmalıdır. Gün birlik ve beraberlik içerisinde memleketimizi daha ileri noktalara taşıyabilmek için mücadele zamanıdır. Elimiz-deki değerlere sahip çıkalım ve bu değerleri bizden sonraki kuşaklara daha sağlıklı daha güvenli bir şekilde aktaralım. Gurbetçilerimiz bunu sağladı ve Almanya'dan memleketlerine güvenli huzurlu bir şekilde ulaşabilmektir.

BATI KARADENİZ İÇİN ÖNEMLİ
Aynı şekilde Batı Karadeniz Bölgesinde yaşayan insanlarımızın da kısa ve güvenli yolculuk için hava limanını mutlaka kullanması gerektiğine vurgu yapıyoruz. Önümüzdeki sürecin ZONHAV açısından ciddi bir sıçrayış olacağına inanıyorum.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Buradan bir kez daha başta devletimize, meclis eski Başkanımız Köksal Toptan'a, Milletvekillerimiz Özcan Ulupınar, Ercan Candan'a önceki Valilerimiz Yavuz Erkmen, Erdal Ata ve şimdiki valimiz Erol Ayyıldız'a, Hava alanı Genel Müdürümüz Hasan Özşahin'e, belediye başkanlarımıza, siyasetçilerimize, iş adamlarımıza, kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine, meslek odalarına ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Hayal denilen projenin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Recep Kahya, Sadettin Kuloğlu ve Bahattin Emeç, gazeteniz Önder'e hava limanının son durumuna ilişkin bilgiler aktardı.