AKP Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ı, Başbakan Erdoğan'ın Lübnan gezisi nedeniyle yaptığı eleştiriler nedeniyle kınadı.  
Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi'nin 3. Olağan Genel Kongre'sine katılan AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Lübnan gezisinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ı kastederek, Başbakan Erdoğan'ın gezisini eleştirdiği gerekçesiyle kınadı. Başbakan Erdoğan'ın Lübnan gezisini eleştirdiği için isim vermeden Oran'a tepki gösteren Türkmen, bir ana muhalefet partisinin geçmişte başkanlığına aday olan bir şahsın olaydan nemalanmak için laflar söyleyebildiğini kaydetti. Türkmen, "Ben bir şeye çok üzüldüm. Coğrafyasında çok zenginlikleri bulunan ülkede bazı insanların hoşuna gitmeyen şeyler olabilir. Ama geçenlerde çok kıymetli Başbakanımız Lübnan'a gitti. Orada gerçekten içimizi kıpır kıpır yapan, övündüğümüz, gözlerimizin yaşardığı şekilde bayrağımızla beraber Türkiye'de karşılandığı gibi, Zonguldak'ta karşılandığı gibi karşılanması bizi ve hepimizi gururlandırmıştır. Ama maalesef ülkemiz öyle bir hale gelmiştir ki, bir ana muhalefet partisinin geçmişte başkanlığına aday olan bir şahıs, bugünde çok etkili yerlerde olan şahıs, sırf onu küçültebilmek için, sırf siyaset yapabilmek için ne onur ne şeref ne haysiyet ne değerler silsilesine, hiçbir şey bırakmayacak şekilde o olayı küçültüp o olaydan nemalanmak için laflar söyleyebiliyor. Tabiki yarış olacaktır, tabiki, yapılanları, yapılamayanları eleştirecektir. Ama bu böyle bir niyet değildir, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı kim olursa olsun, bir yabancı ülkede, kendi ülkesindeki gibi karşılanabiliyorsa, sevilebiliyorsa, ona o itibar gösteriliyorsa bu bütün milletimize gösterilmiş bir itibardır.
O söyleyeni kınıyorum. Bizi eleştirin, 'yolu az yaptın' diyin, 'ekonominiz bozuk' diyin. Ülkemizin gururlanacağı değerlerimizle bu kadar basitçe oynamayın. Bilerek ve isteyerek oynamayın. Eğitimli insanın görevi bu olmalı" dedi. Polat Türkmen konuşmasının ardından Eğitim Bir Sen Zonguldak Şubesi eski yönecilerine hediye verdi.