Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Zonguldak Gazipaşa Caddesi’nde Hotel Konak altında seçim bürosunun açılışını geniş bir katılımla gerçekleştirdi. Açılışa CHP Zonguldak 22.Dönem Milletvekili Harun Akın, Nadir Saraç, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Milletvekili Adayı Erol Sarıal ve Ünal Demirtaş, İl Başkanı Tümer Peker, Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, Zonguldak Belediyesi eski Başkanı İsmail Eşref, CHP üyeleri Şerafettin Turpçu, Songül Malkoç, İlçe Başkanları, Belde Başkanları, CHP Kadın Kolları ve çok sayıda partililer katıldı.
Açılış konuşması yapan Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, Başbakan ve mevcut iktidarın şaşırdığını ifade ederek şunları söyledi;
“DİĞER MİTİNGLERE DE BAKTIĞIMIZ ÜZERE YOLUN SONU GÖRÜNMÜŞTÜR”
“İktidar yürüyüşümüzde seçim bürolarımızın açılışına seri bir şekilde devam ediyoruz. Bugün Zonguldak’ta son vuruşu yapıyoruz. Başbakan ve mevcut iktidar gördüğünüz üzere şaşırmış durumda, Zonguldak mitinginde üniversiteyi kendinin açtığını söyledi. Diğer mitinglere de baktığımız üzere yolun sonu görünmüştür. Seçim büromuzun açılışına katkı veren CHP’lilere ve Zonguldaklı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. 13 Haziran’da yolumuz açık, aydınlık günlerde buluşmak dileğiyle teşekkür ediyorum.”
İl Başkanı Tümer Peker, AKP’lilerin şaşkın bir ördeğe döndüklerini ifade ederek şunları söyledi;
“100 BİN KİŞİYLE YÜRÜYEN BİR KENT ZONGULDAK, ŞİMDİ YÜRÜYÜŞE ÇIKSA 100 BİN KİŞİYİ YOLA KOYAMAZ”
“Zonguldak halkına 12 Haziran 2011 seçimlerinden dolayı bazı şeyleri anlatmanın çok önemli olmadığını biliyorum. Çünkü Zonguldak emekçinin kenti, 100 bin kişiyle yürüyen bir kent olarak biliniyor. Ama şimdi Zonguldak yürüyüşe çıksa 100 bin kişiyi yola koyamaz. İnsanlarımızın sayısı azaldı. Neden azaldı, 1977’den beri parlamentoda bulunan milletvekilleri ve TBMM Başkanlığı yapmış kişiler bir tek çivi çakmadılar. Başbakan mitinginde toplanan halk ilçelerden gelen halk değil, alanda ellerinde tuttukları bayrakları yerlere attılar, şehrimiz çöplük haline geldi. Başbakan ve etrafı bunları göremiyor, gerçekten şaşıran ördeğe dönmüşler. İnşallah bu 12 Haziran akşamına kadar devam eder.”
CHP Zonguldak 5’inci sıra Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş ise açılışta şunları söyledi;
“SANDIK ÖNÜMÜZDE, BU MUHASEBEYİ YAPMAZSAK DOĞRU KARAR VEREMEYİZ”
“AKP İktidarı Ve Zonguldak iki dönemdir iç yüzünü gösterdi. 2002 yılındaki Zonguldak’la 2011 yılındaki Zonguldak arasındaki farka baktığımızda daha mı iyiye, yoksa daha mı kötüye gittik, bunun bir muhasebesinin yapılması gerekir. Sandık önümüzde, bu muhasebeyi yapmazsak doğru karar veremeyiz. Zonguldak’a hiçbir şekilde yatırım yapmadılar. Zonguldak emekçinin kentinde emeklinin başkenti haline geldi. Artık bu kötü gidişe dur demenin zamanı geldi. Bütün halkımıza sesleniyorum; doğru yer, doğru zaman CHP’dir. Artık CHP’ye oy vermenin zamanı geldi.”
CHP Zonguldak 4’üncü sıra milletvekili Adayı Erol Sarıal ise Türkiye’de yakılacak işaret fişeğinin Zonguldak’tan atılacağını ifade ederek şöyle konuştu;
“TÜRKİYE’DE DEĞİŞİM
ZONGULDAK’TAN BAŞLAYACAK”
“Uzun bir seferden geliyoruz ve hep birlikte uzun bir sefere doğru gidiyoruz. Türkiye Zonguldak’ı bekliyor. Türkiye madencileri, emeklileri, gençleri, Zonguldak çiftçisini, memurları bekliyor. Türkiye’de değişim Zonguldak’tan başlayacak. Zonguldak’lının üstlendiği görev bu seçimlerde Türkiye’de yakılacak işaret fişeği Zonguldak’tan atılacak. Zonguldak bugün burada tüm bölgelerden bir yumruk olarak Ankara’ya hareket ediyor. Tüm dünyada özgürlüğün ve bağımsızlığın timsali olmuş Türk Ulusunu yeniden ayağa dikmek üzere ‘Zonguldak ileri’ diyorum.”
CHP Zonguldak 1’inci sıra milletvekili Adayı Mehmet Haberal’ın ağabeyi Ali Haberal, yapamayacakları ve başaramayacakları hiçbir şeyin sözünü vermediklerini belirterek şunları söyledi;
“HOCA HEPİNİZE SEVGİ VE SAYGILARINI İLETTİ”
“Bu heyecan ve coşkuyla geleceğe daha umutlu bakıyoruz. 12 Haziran 2011 tarihi Zonguldak ve ülkemiz için dönüm noktası olacaktır. 12 Haziran 2011’in önemini hiçbir zaman unutmamalıyız. Son üç yıldır ülkemizde haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizliğin geldiği noktayı birlikte yaşıyoruz. Bir insanın özgürlüğü ve sağlığından önemli bir şeyi yoktur. İstediğiniz kadar malınız, mülkünüz, zenginliğiniz olsun. Eğer özgürlüğünüz yoksa bu ülkede, bu dünyada yaşamanın bir değeri yok. 3 yıldır ailece yaşadıklarımızı bir biz biliriz. Yapılan yargılamalar ve haksızlıklar ancak toplumun belirli kesimine ulaştığında ses vermeye başladı. Neyle suçlandığını bilmeyen birçok kişi hayatlarını orada kaybediyor. Umuyorum ki yakın zamanda bu haksızlıklar son bulacak. Mehmet Haberal hocamızla en son görüşmemizi Çarşamba günü yaptık. Oradan Zonguldak’lı hemşerilerine saygı ve sevgilerini iletti.
13 Haziran 2011 tarihinden itibaren Zongul-dak’la ilgili olan üzüntülerini, projelerini sizlerle paylaşacak. Yapamayacağımız, başaramayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermiyoruz. Bizim alanlarımızı biliyorsunuz, bize düşenin fazlasını yapacağımıza inanabilirsiniz. Zonguldak kara mahallenin kara talihini yenecektir.”