BBP İlçe Teşkilatı tarafından kongrenin değerlendirilmesi ve Yönetim Kurulunun tanıtımı amacıyla kahvaltılı bir basın toplantısı düzenlendi.

Kdz. Ereğli Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Teşkilatı tarafından kongrenin değerlendirilmesi ve Yönetim Kurulunun tanıtımı amacıyla kahvaltılı bir basın toplantısı düzenlendi. 
İhsan Usta'nın yeri tesislerinde düzenlenen toplantıya BBP Zonguldak İl Başkanı Varol Köse, Ereğli İlçe Başkanı Nizamettin Halıcıoğlu, Alaplı İlçe Başkanı Cenk Hatipoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Partililer katıldı.
Toplantıda konuşma yapan BBP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Nizamettin Halıcıoğlu, ilçenin yaşanan ekonomik krize başka yerlere oranla daha ağır şartlarda yakalandığını öne sürdü. Caddelerde, eskiden boş dükkân ve işyeri bulunamazken bugün kiralık ve devren satılık levhalarıyla dolu olduğunu, kazanımların elden gittiğini belirten Halıcıoğlu, "Bölgemizde bölge müdürlükleri ya kapatıldı yâda başka illere taşındı. Kazanımlarımız bir bir elimizden gidiyor. Bugün kredi kullanmadık emekli, çalışan, işçi, memur, bakkal ve orta ölçekli esnaf kalmamıştır" dedi.
Halacıoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

'TECRÜBELENDİK'
"Öncelikle bu mutlu davanın merhum lideri, siyaseti amaç olarak değil, millete hizmette bir araç olarak gören Milliyetçilerin Muhsin Abisini rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun. Ne diyordu Genel Başkanımız "İnanmadığım bir davada milyonların önünde yürümektense, inandığım bir davada yalnız kalmayı yeğlerim." İnanan insan güçlüdür. Geçmişte destanlık mücadelemizle gurur duyuyoruz, dün ne dediysek bu günde aynı doğruları savunuyoruz. Değişmedik, geliştik, tecrübelendik. Kapalı kapılar arkasında başka seçim meydanlarında başka konuşanlardan ibret aldık.  İşçi, memuru, köylüyü, orta ölçekli sanayiciyi seçimlerde efendi ilan edip, iktidardayken horlayan azarlayanları, para babalarının, holdinglerin, uluslar arası sermayenin hizmetinde olanları sizlerin takdirine bırakıyoruz.

EREĞLİ'DE KRİZİN ETKİSİ
İlçemiz ekonomik krize başka yerlere göre %50 daha ağır şartlarda yakalandı. Erdemir işçisi%35 ücret düşüklüğüne maruz kaldı. İnşallah kısa zamanda eski ücretlerine, kazanılmış haklarına yeniden kavuşurlar. Tersanelerdeki işçilerimizin birçoğu sipariş alınmadığı gerekçesiyle işinden oldu. Birçoğu da 5-6 ay maaş alamadıkları için işlerini bırakmak zorunda kaldılar. İşsizlik Üniversite oranı%14 olan ilçemizi fazlasıyla etkiledi. Caddelerde, eskiden boş dükkân ve işyeri bulunamazken bugün kiralık ve devren satılık levhalarıyla dolu, birçok Bölge Müdürlükleri ya kapatıldı yâda başka illere taşındı.
Kazanımlarımız bir bir elimizden gidiyor. Bugün kredi kullanmadık emekli, çalışan, işçi, memur, bakkal ve orta ölçekli esnaf kalmamıştır. İşsizlik, gayri safi milli hâsıla,  büyüme oranlarından sık sık söz edenler, artık bu rakamları telaffuz etmiyor, nedense. AB kızıl elması olanlar, AB'nin taraflılığından IMF'nin Türkiye'ye hiçbir faydası olmadığından bahsediyorlar, BBP'nin , AB karşıtlığını marjinal olarak değerlendiren sesleri cılızlaştı. Erdemir vakfına buradan teşekkür ediyoruz. İşçilerimizin mağduriyetini giderecek örnek bir davranış sergiledi. Demiryolu projesine katkısı olanlara teşekkür ediyoruz.  Denizyolu ile taşımacılığı ile karayollarının yükünün hafifleyeceğini, çevre yolunun faaliyete geçmesiyle ölüm yolu dediğimiz kepez yolunun rahatlayacağını belirtmek istiyorum.

ÖNEMLİ BİR EKSİKLİK
İlçemizin acil ihtiyacı olan devlet hastanesi yer bulunamadığı için bu seneki ödeneklerden mahrum bırakılmıştır. Bu Ereğli'mizin önemli bir eksiklidir. Aynı müracaatı yapan Devrek Devlet Hastanesi bu yılki ödeneklerini almıştır. Terminal, Adliye, Devlet Hastanesinin bir an öce projelendirilip ödeneklerinin çıkması için kimin çabası ve gayreti olursa BBP olarak desteğimizin sonsuzluğunu ve takdirlerimizi bildirmek istiyorum. Yapılan kongremiz sonucunda sağ olsun arkadaşlarımız teveccüh ettiler, biz de varız dediler. Güzel bir kadro oluşturduk. Rabbim hayırlara vesile eyler, güzel hizmetler yapma fırsatını bizlere verir inşallah. Yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında Turabi Çelik Başkan Yardımcılığına, Hakan Erdal Sekreterliğe, Serkan Günaydın Muhasipliğe seçilerek görevlendirme yapılmıştır. Tüm Ereğli halkına saygılar sunuyor. Sizlere de görevlerinizde başarılar diliyorum" dedi.

BBP İKTİDARI DEMEK AÇIN DOYMASI DEMEK
BBP Zonguldak İl Başkanı Varol Köse'de yaptığı konuşmada Parti olarak İl ve İlçelerdeki Kongreleri yaptıklarını ve oluşturulan kadrolarla daha güçlü bir yapılanma içerisine girdiklerini belirtti.
İlçelerin İllere, İllerin Genel Merkeze yön vereceği yönetimler oluşturmak için çalıştıklarını belirten Köse "BBP iktidarı demek paranın hızlı dolaşması, yoksulun, açın doyması demektir" dedi.