* Kandilli ile Köseağzı arasında 2007 yılından bu yana bitirilemeyen yolun tamamlanması için AKP Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'ın delikanlı sözü ile başlatılan çalışmalar asfalt aşamasına kadar geldi.

* Önümüzdeki sezon yolun asfalt yapılması için açılan ihale ile yola dökülüp serilecek olan malzemelerin satın alınması işlemi tamamlandı. İhaleyi kazanan İsmet Yılmaz'ın şirketi, önümüzdeki aydan itibaren yol güzergâhına malzemenin çekimine başlıyor. Önümüzdeki yaz asfaltlanması beklenen yeni Kandilli yolu beldenin ulaşım sorununu büyük oranda çözüme kavuşturacak.

Kdz. Ereğli'nin kömür üretime dayalı ekonomiye bağlı ve kentin en önemli beldesi Kandilli; Kandilli-Kdz. Ereğli arasındaki yolun, Kandilli-Köseağzı arasındaki yeni yol güzergâhının devreye girmesi ile ulaşım konusunda büyük oranda rahatlama yaşayacak.
2007 yılında yapımına başlanan ve üzerinden bir milletvekili genel seçimi de geçiren Kandilli yolunun yapımına hız verilmemesi üzerine, AKP Zonguldak Milletvekili Prof Dr. Ercan Candan Size delikanlı sözü bu yol derhal tamamlanacak demişti. Milletvekili Candan'ın verdiği söz çerçevesinde kesintisiz devam edilen yol çalışmaları tamamlanmış ve ana yolun Köseağzı'na iniş bölümünde de düzenlemeler sona ermişti. Bu yolun asflat önceki  stablize olabilmesi için açılan ihale ile yol zeminine dökülüp serilecek olan malzemenin satın alınması presüdürü de tamamlandı. Açılan ihaleyi Kdz. Ereğli ve Alaplı bölgesinde taş ocağı ve hazır beton tesisleri bulunan İsmet Yılmaz'ın kazandığı öğrenilirken, Özel İdare'nin kamyonları önümüzdeki aydan itibaren Kandilli yolunun malzemesini taşıyarak yükümlülüklerini yerine getirecekler. Bu yolun stabilizesinin tamamlanmasının ardından, asfalt çalışmaları başlatılacak. Asfalt için de gerekli olan mıcırın satın alındığı ve asfalt altı malzemenin serilip sıkıştırılması tamamlanınca, asfalta hazır hale getirilen yolun asfaltlanmasına başlanacak. Önümüzdeki yaz sezonunda asfaltlanması tamamlanacak olan yol ile Kandilli Köseağzı arasındaki ulaşım büyük oranda rahatlayacak. Kdz. Ereğli Belediyesi sınırları içinde bulunan Köseağzı ile ilçe arasında da yeni bir yol projesinin düşünüldüğü ve bu konuda çalışmalar yürütüldüğü öğrenildi.