Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Zonguldak İl Başkanı Ali Topaloğlu, partilerinin CHP'ye katılacağı yönünde çıkan haber ve yorumların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Partimiz, Türkiye'de barış, demokrasi, eşitlik, adalet, özgürlük, vicdan ve emek mücadelesi verenlerle birlikte yolunda yürümeye devam edecektir" dedi.
Başkan Topaloğlu, yazılı açıklamasında şunları söyledi;
"VAR OLAN DİĞER
PARTİLERDEN FARKLIYIZ"
"Son günlerde çeşitli basın ve yayın organlarında partimiz hakkında politik değerlendirme olmaktan çok yönlendirici bir beklenti yaratmayı amaçlayan haber ve yorumlar çıkıyor. Bu haber ve yorumların ana ekseni, partimizin CHP'ye katılacağı yönündedir. Öncelikle belirtelim ki, bu haberler doğru değildir. Eşitlik ve Demokrasi Partisi, kuruluşuna neden olan, gerçekleştirmeyi amaçladığı hedefler doğrultusunda çalışmaya devam ediyor. Hedefine ulaşıncaya kadar bu yolda mücadeleye devam edecektir. Eşitlik ve Demokrasi Partisi, parti içi demokrasiyi hayata geçiren tüzüğü, düzen mağdurlarının sorunlarına çözüm üretmenin yollarına işaret eden programı ve yıllardır bu sorunların aşılması için mücadele eden kadrolarıyla, CHP'den ve var olan diğer partilerden farklıdır. Eşitlik ve Demokrasi Partisi, kültürel farklılıkları zenginlik olarak kabul eden, bu farklılıkların eşit ve özgür biçimde ifade edilmesini savunan bir partidir. Emek ve kimlik mücadelesini birbirinden koparmadan sürdürmeyi amaçlayan bir hat izliyor. Eşitlik ve Demokrasi Partisi, düzenin korunmasını değil, değiştirilmesini savunan partidir. Eşitlik ve Demokrasi Partisi, değişimi inkar değil, yönetmeyi hedefleyen bir partidir.
Eşitlik ve Demokrasi Partisi, siyasal alandaki değişimlerin sadece genel başkan değişimiyle gerçekleşemeyeceğini düşünen partidir. Bu nedenle Türkiye'nin temel sorunlarına yaklaşımda değişimin ortaya çıkması önemlidir. Eşitlik ve Demokrasi Partisi, bu anlayışıyla; Türkiye'de barış, demokrasi, eşitlik, adalet, özgürlük, vicdan ve emek mücadelesi verenlerle birlikte yolunda yürümeye devam edecektir."