Memur-Sen'e bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Zonguldak Şube Başkanlığı'nın 2'nci Olağan Genel Kurulu yapıldı. Diyanet-Sen?in gündeminde açıldığı günden bugüne sert tepkiler çeken demokratik açılım süreci de enine boyuna değerlendirildi.

Zonguldak İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonu'nda yapılan genel kurula; TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Saadet Partisi İl Başkanı Necdet Sarı, Diyanet-Sen Genel Merkez-Genel Araştırma Dış İlişkiler Sekreteri Mehmet Ali Güldemir, Genel Teşkilat Sekreteri Hacıbey Özkan,  Ge-nel Mevzuat Sekreteri M.Hadi Erdoğmuş, Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar,  Enerji Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Musa Şe-kerci, Diyanet-Sen Devrek, Gökçebey, Çaycuma, Ereğli ve Alaplı ilçelerinin temsilcileri ve üyeleri katıldı.
Açılış konuşmalarının öncesinde Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra gündem maddeleri okundu ve Divan Kurulu seçimi oylamaya sunuldu. Divan Kurulu Başkanlığı'na Diyanet-Sen Genel Araştırma Dış İlişkiler Sekreteri Mehmet Ali Güldemir getirilirken, Bekir Korkmaz, Hüseyin Gökgöz ve Dur-muş Sarı'dan Divan Kurulu'nu oluşturuldu.
Açılış Konuşması yapmak üzere kürsüye gelen Diyanet-Sen Zonguldak Şube Başkanı H.İbrahim Kulaç, öncelikle Tokat'ın Reşadiye ilçesinde Meh-metçiklere yapılan hain saldırıyı kınadı ve Bursa'da madende oluşan patlamada hayatını kaybeden 19 işçiyi rahmetle andığını ifade etti.
Kulaç konuşmasına şöyle devam etti;

"SORUNLAR İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA BİRLİKTE KOYMAMIZ GEREKİR"

 "Demokratik ve sosyal hukuk devleti olmasının en önemli, göstergelerinden biri de örgütlenme özgürlüğüdür. Günümüzde ancak örgütlü toplumların sesi duyuluyor. Onun için 'Hak verilmez alınır' deniyor. Ama yine hak hakkı olana değil, güçlü olana veriliyor. Çağdaş demokrasi her şeyi devletten bekleme anlayışı yerine, hukuk dahilinde haklarını arayarak, bilinçli daha değişik ifade ile sivil toplum örgütlerini kurmak gerektiriyor. Siyasi literatürümüzde meselelerin çözümünü 'taşın altına elin sokulması' gereğinden söz edilir. Başta kendi sorunlarımız olmak üzere ülke ve toplum sorunlarının çözümü için elimizi taşın altına birlikte koymamız gerekir. Bu pasif değil, aktif vatandaş olmak demektir."

"OY KULLANIN, YÖNETİME KARIŞMAYIN"

"Diyanet-Sen olarak, siyasi ve ideolojik sendikacı yerine, bağımsız ilkeli hizmet sendikacılığı yapan düşünce, fikir ve inanç özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılmasını talep eden, ücretlerin yükseltilmesini istemenin yanında hizmetin verim ve kalitesini yükseltmeye çalışan sendikayız. Diyanet-Sen olarak öncelikli talebimiz, ülkemizin kalkınması ve ilerlemesidir. Sosyal barışın ve adaletin sağlanması, demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile yerleşip işlemesidir. Özgürlükler ülke güvenliği ile beraber korunmalıdır. Demokratik açılıma evet; ama yıllardır üniversite kapılarının önünde başörtü yasağından dolayı gözyaşı akıtan kardeşlerimizin onurları kırılmasın. Biz bu mantığı da anlayamıyoruz. Siz verginizi verin, askere gidin, uysal olun, itaatkar olun,4-5 yılda bir sandığa gidin oy kullanın ama yönetime karışmayın, yöneten değil, yönetilen olun."

130 DELEGENİN 112?Sİ OY KULLANDI

Diyanet-Sen Zonguldak Şube Başkanı H.İbrahim Kulaç, ayrıca, sendika olarak kendilerinin her zaman halkın yanında ve iç içe olduklarını belirtti.
İbrahim Kulaç'ın ardından Saadet Partisi İl Başkanı Necdet Sarı gündeme ilişkin, Diyanet-Sen Genel Merkez Araştırma Dış İlişkiler Sekreteri Mehmet Ali Güldemir ve Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Bekir Korkmaz yapılan çalışmalar ile ilgili birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Diyanet-Sen Zonguldak Şube Mali Sekreteri İbrahim Komşucu faaliyet raporunu, Denetleme Kurulu'ndan Mustafa Negüzel ise denetleme raporunu okudu.130 delegenin katıldığı Genel Kurul'da oy kullanan delege sayısı 112, geçerli oy 111, geçersiz oy 1 olarak belirtildi. Buna göre 2.Olağan Kurulu sonucunda Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Disiplin Kurulu Asil Üyeleri şu isimlerden oluşuyor:
YÖNETİM KURULU: Şube Başkanı H.İbrahim Kulaç, Sekreter Şeref Gökyar, Teşkilat Sekreteri Polat Osman Yılmaz, Mali Sekreter İbrahim Komşucu, Mevzuat Sekreteri Bekir Günaydın, Eğitim Sekreteri Nazım Aldemir, Araştırma ve Dış İlişkiler Sekreteri Hüseyin Gökgöz
DENETLEME KURULU: İbrahim Etem Bodur, Kamil Saka, Mehmet Kayalık.
DİSİPLİN KURULU: Yunus Karaahmetoğlu, Murat Bodur, Osman Ayyıldız.
ÜST KURUL DELEGELERİ: Halil Kulaç, Muhar-rem Yaprak, Bekir Günaydın, Hüseyin Kurubaş.