Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, 29 Ocak 2012 tarihinde başlayan kongre sürecinde Kozlu'da yapılan itiraz nedeniyle Kozlu beldesinde yeniden delege seçimi yapılacağını ifade etti.
Teknik sorundan kaynaklanan hata nedeniyle CHP Kozlu beldesindeki delege seçimlerinde hayatını kaybeden üyelerin isminin yer aldığını belirten CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, şöyle konuştu;
Partimiz kongre sürecindedir. Biz de Zonguldak Merkez İlçe olarak 29 Ocak tarihinde delege seçimlerini tamamladık. Kozlu'da itiraz söz konusu oldu. Diğer seçimler demokratik seçim kuralları çerçevesinde gerçekleşti. Partililerimize teşekkür ediyorum. Sosyal demokrat partiyiz. Tamamen demokratik bir seçim oldu. Usul olarak yönetmeliklere aykırı bir madde olmuş, buna arkadaşlarımız itirazda bulunmuş. Seçimlerden kaçacak halimiz yok. O noktada bu sürece katkı sağlamaya çalıştık. Bu hafta sonuna kadar Kozlu ile ilgili karar alacağız. Kazanan yine CHP olacaktır. CHP, yukarıdan aşağıya birlik beraberliğe ihtiyacı var. Yeni bir seçim olacak. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın. Son 15 yıldan bu yana en demokratik kurallar içinde seçim olacak. CHP, Atatürk'ün kurduğu bir partidir. Toplumumuzun yüklediği sorumluluklar var, toplumun bizden beklentileri varsa, kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp çalışmalıyız. Hafta sonu Kozlu seçimimizi bitireceğiz. Hayatını kaybeden üyelerin delege seçimleri listesinde isimlerinin yer aldığı, ancak karşılığında imza kısımlarının boş olduğu belirlendi. Bunun üzerine itiraz edildi. Bazı iddialar var, bunlar gerçeği yansıtmıyor. 755 üyemiz var, tabii ki beldedeki arkadaşlarımız teknik olarak hata yapmış. Kısa süre içerisinde o sorunu da çözüp önümüze bakacağız.