TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, belediye başkanları toplantısına katılmak üzere Zonguldak'a geldi. Toplantıdan önce basın mensuplarının sorularını cevaplayan Toptan, ABD Temsilciler Meclisi Dış ilişkiler Komitesi ve İsveç Parlamentosu'nun sözde Ermeni soykırımının kabul edilmesini esefle kınadıklarını söyledi. Bunun kabul edilebilir bir şey olmadığını belirten Toptan, şöyle konuştu: "Demokratik açılım toplantılarını genel merkezimizin görevlendirdiği milletvekili arkadaşlarımız yapıyor. Bu toplantı ilimizde olduğu gibi diğer illerde de yapıldı. Yine bir program çerçevesinde yapılıyor. Partimizin hazırladığı kitapçıkta her şey var o kitaba bakarsanız bütün soruların cevabını bulabilirsiniz" dedi. Ülkenin demokratikleşmesi için bir gayret içerisinde olduklarını anlatan Toptan, şöyle konuştu: "Türkiye'nin sorunları var onları aşmaya çalışıyoruz. Onun içinde başta demokratik açılım projesi için el birliğiyle çalışıyor gayret sarf ediyoruz. Bir takım yanlış anlamalar varsa onların giderilmesi için hükümet ve partimiz bir gayret içerisindedir."
Ülkenin her tarafının gezildiğini, vatandaşlarla konuşulduğunu anlatan Toptan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu konuyla ilgili varsa kafalarında tereddüt onların cevaplarını bulmaya çalışıyoruz. ABD Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesi kararıyla İsveç Parlamentosu'nun kararı bizim için kabul edilemez. Esefle kınandı. Bunların hiç biri Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecine olumlu katkı yapmaz. O nedenle bu kararı alanların sonuç itibariyle ne Ermenistan'a ne de Ermenistan diasporasına bir faydaları olmadı, bundan sonra da olmayacağı görülecektir. Türkiye'nin başkalarının kuşatma gayretleriyle istediği bir noktaya gelmesi mümkün değildir. Böyle zannedenler ya Türkiye'yi tanımıyorlar ya da Türk tarihi hakkında bilgiye sahip değil."

TÜRKİYE BÜYÜK DEVLETTİR
Türkiye'ye baskı yapmak suretiyle, ülkemizin etrafını kuşatmak suretiyle ve Türkiye'ye hiç bir şey yaptırılamayacağını anlatan Toptan, şunları söyledi: "Türkiye, Allah'a şükürler olsun çok büyük bir güce erişmiş olan bir devlettir. Ama bölgemizde huzur olsun sükut olsun herkesle barış içerisinde yaşasın istiyoruz. Ermenistan'la ilişkilerin normalleştirilmesi için gayret sarf ediliyor. Bu gayretleri ABD Temsil-ciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi kararıyla İsveç Parlamentosu bozmak istiyorsa bu onların bileceği bir iştir. Ama biz yılmayız doğru bildiğimiz yoldan vazgeçmeyiz ve hiç bir baskıya boyun eğmeyiz."  Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan'dan Sosyal Güvenlik Kuru-mu'nun Kozlu beldesine yapılmasını istedi. Köksal Toptan da, bu konuda araştırma yapılarak bir değerlendirmede bulunacaklarını sözlerine ekledi.