Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat hattına gelen birbirinden ilginç çağrılar, görevlileri hem tebessüm ettiriyor hem meşgul ediyor.

 İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, 155'e gelen bazı asılsız ve ilginç çağrıların oldukça dikkat çektiğini söyledi. Geçen yıl 155 Polis İmdat hattına ilginç ihbarların yapıldığını ifade eden Baş, ''Yapılar ihbarları daha sonra değerlendiriyoruz. Geçen yıl 155 Polis İmdat hattına 485 asıl ve 77 asılsız olmak üzere toplam 562 asayiş ihbarı yapıldı. 64'da trafik ihbarı geldi. Toplam bir yılda 626 adet çeşitli ihbar hattımıza geldi'' diye konuştu. 

Baş, gelen bazı çağrıların zaman ve iş kaybına neden olduğunu da ifade ederek, ''155 hattı, zaman, zaman bazı kişiler tarafından yapılan gereksiz çağrılarla meşgul ediliyor. 155 Polis İmdat hattını, elektrikler kesildiği zaman arayanlar var. Ayrıca ilaç satmak ve telefonun test etmek için arayanlar oluyor. Kısacası 1 yıl boyunca 155 hattına çok ilginç ihbarlar geliyor'' dedi.

-155'e gelen ilginç çağrılar-

Kayıt altına alınan ve dikkati çeken çağrılardan bazıları şöyle:

''Emniyet müdürlüğünün karşısında güzüne satan yer var. Oradan bana güzüne fiyatlarını sorabilir misin!''

''Denizin üstünde UFO gördüm, yardımcı olabilir misin!''

''Bir iş yerinin tuvaletinde kaldım, çıkamıyorum yardım eder misiniz!''

''Telefonum başka bir yere çalışmıyor. Sadece 155 arayınca çalışıyor!