1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle açıklama yapan Eren Enerji Yönetim Kurulu, “Türk denizciliğinde önemli bir yeri olan ve 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu, Ulusal denizcilik sektörü ve deniz ticareti açısından tarihi bir dönüm noktası olmuştur” dedi.
Yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
“Üç yanı denizlerle çevrili bir ülke olarak ulusal zenginliğimiz olan denizlerimize ve denizciliğe gereken önem ve önceliği vermemiz bir zorunluluk, denizciliği geliştirmek ve çok daha iyi noktalara taşımak ortak çabamız olmalıdır.  Denizcilik Bayramı, ülkemizin Ulusal bağımsızlığının en önemli simgelerinden biridir.  Büyük Atatürk, Ulusal egemenliğin kalıcı kılınması için bazı düzenlemelere öncelik vermiştir. Denizlerdeki egemenlik haklarımızı geri alarak, yurttaşlarımıza sunan Kabotaj Yasası, bu anlayışın bir ürünüdür. Deniz kaynaklarımızın kullanılması ve denizciliğimizin gelişmesi için önemli bir süreci başlatan Kabotaj Yasası, aynı zamanda ülkemizin çağdaş uygarlığın güçlü ortaklarından biri durumuna gelmesi amacıyla başlatılan kalkınma seferberliğinin de önemli parçası olmuştur. Denizcilik sektörünün ekonomideki ağırlığının artırılması ve Ulusumuzun denizlerimizin sunduğu tüm olanaklardan daha fazla yararlanabilmesi temel amaçlarımızdan biridir.
Bu amaçla Eren Enerji de kömür ihtiyacını karşılamak amacıyla 170.000  DWT’luk gemilerin yanaşabileceği Karadeniz’in en büyük limanını Zonguldak Muslu bölgesinde yaptırmıştır. Eren Enerji olarak tüm denizcilik sektörünün ve Zonguldak halkımızın   “1 Temmuz Deniz-cilik ve Kabotaj Bayramı”nı bu düşüncelerle kutlar, tüm halkımıza esenlikler dileriz.”