İstanbul'daki Zonguldaklılar, "4. İstanbul Zonguldaklılar Derneği Piknik Şöleninde" bir araya gelerek doyasıya eğlendiler. Yaklaşık iki bin kişinin doldurduğu piknik alanında, Zonguldaklılar bir araya gelmenin sevincini yaşadılar. İstanbul Zonguldaklılar Derneği'nin düzenlediği, "4. İstanbul Zonguldaklılar Derneği Piknik Şöleni" İstanbul'un Arnavutköy ilçesine bağlı Kayabaşı Şamlar Piknik alanında gerçekleştirildi. Piknik şölenine, İstanbul Zonguldaklılar Derneği Başkanı Orhan Bayraklı ile derneğin yönetimi yanı sıra Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Saltıkova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Gaziosmanpaşa Demokrat Parti İlçe Başkanı Köksal Toptan, İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Başkanı Hayrettin Şallı, Zonguldak İl Genel Meclis Üyesi İsmail Terzi, Gökçebey'e bağlı Örmeci Köyü Muhtarı Muhammet Yan, Simge Yapım Medya Hizmetleri sorumlusu Gülbahar Merdivan, İstanbul'da bulunan dernek başkanları, İş adamları, sanayiciler, akademisyenler ve beraberinde çok sayıda misafir katıldı.
Etkinlik öncesinde, Zonguldak bölgesinde meydana gelen maden ocağındaki kazada şehit olan maden işçileri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını, İstanbul Zonguldaklılar Derneği Başkanı Orhan Bayraklı yaptı.
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Saltıkova Belediye Başkanı Adil Düzlü konuşmalarında gurbetteki Zonguldaklılara, Zonguldak'taki gelişmeler hakkında bilgiler verdiler. Zonguldak adına ileriki dönemlerde önemli bir iş sahası haline gelecek olan "Filyos Vadisi" hakkında olumlu gelişmelerin yaşandığını söyleyerek çalışmaların devam ettiğini belirttiler. Bununla birlikte, Zonguldak Havaalanı ile ilgilide yurt içi seferlerinin başlaması ile ilgili bilgilendirilen Zonguldaklılar konuşmaları ilgiyle dinlediler.
"4. İstanbul Zonguldaklılar Derneği Piknik Şöleni" her dakikasıyla eğlenceli geçti, İp çekme, sandalye kapma yarışı gibi çeşitli yarışmalarının yapıldığı şölende çekiş heyecanı da yaşandı.

"Derneğin Ağası",
Köksal Toptan oldu
Her yıl olduğu gibi bu yılda açık artırma ile "Dernek Ağası" seçildi. Geçen yılın Ağası olan Doruk İnşaat'ın Genel Müdürü Ahmet Doruk, bu yıl ağalığı kaptırdı. Açık artırmada Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ile Gaziosmanpaşa Demokrat Parti İlçe Başkanı Köksal Toptan zirveyi zorladılar. 10'ar bin lira ile eşit miktarda kalan iki aday, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen "Dernek Ağalığını" Gaziosmanpaşa Demokrat Parti İlçe Başkanı Köksal Toptan'a devrederek, "Dernek Ağası" Toptan oldu. Toptan'a dünyaca ünlü "Devrek Bastonu" hediye edildi. Toptan konuşması sırasında, TBMM eski Başkanı ve Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ile aynı isim ve soy isim taşımasından dolayı zor anlar yaşadığını belirtti. Açık artırma sonunda elde edilen gelir ile geçtiğimiz günlerde kendi binasını satın alan derneğin, maddi olarak önemli yol kat etti. İstanbul'da Zonguldak adı altında, kendisine ait dernek binası olan tek dernek "İstanbul Zonguldaklılar Derneği" olmuştu.