Beden Eğitim, Resim ve Müzik öğretmenlerinin gasp edilen ders saatlerinin geri verilmesi için Güvenpark'ta düzenlenecek olan eyleme destek veren Eğitim İş Yönetim Kurulu, yeni uygulama ile mekanikleşmiş yeni nesil olacağını vurguladı.

Kdz. Ereğli Eğitim İş Temsilciliği Yönetim Kurulu yaptıkları yazılı açıklama ile Beden Eğitimi, Resim ve Müzik Öğretmenlerinin gasp edilen ders saatlerinin geri verilmesi için 17 Ekim 2009 Cumartesi günü saat 11.00'de yapacakları 'Dersimi Geri İstiyorum' eylemine destek olmak için Güvenpark'ta olacaklarını belirttiler.
Yapılan uygulama ile öğrencinin ya sanata-ya spora dayatılmasını eleştiren Kdz. Ereğli Eğitim İş Temsilciliği Yönetim Kurulu, düzenlenecek olan 'Dersimi Geri İstiyorum' eylemine çağrıda bulunarak açıklamalarında şu görüşlere yer verdiler:
"2009-2010 yılının hemen başlangıcında resim-müzik-beden eğitimi derslerinin "sözde yeni uygulama" ile zamanla okullardan kaldırılması hedefleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı resim-müzik-beden eğitimi gibi derslerin 2 saat uygulanmasını 10, 11, 12 inci sınıflarda 1 saate indirmiştir.

YA SANATA-YA SPORA
Esas ilginç olan bu derslerden herhangi birini 9. sınıfta seçen öğrenci 10, 11, 12 inci sınıfta da aynı dersi seçmek zorunda bırakılmış öğrenciye "ya sanata - ya spora" dayatılması yapılmıştır. Bu uygulama gösteriyor ki Milli Eğitim Bakanlığının insanı esas alan modern bilim anlayışından uzaklaştığını, salt teknokrat yetiştirmeyi amaçlayan klasik bilim anlayışının etkisi altında olduğunu gösteriyor. Öğrencilerin, uygulamalı olan bu derslerde kendilerini ifade edip rahatladıkları, öz güvenlerinin arttığı, sosyal iletişim becerilerinin artarak entelektüel yanlarının geliştiği, bedensel ve psikomotor gelişimlerine katkıda bulunduğu bilimsel olarak tespit edilmiş bir gerçektir.
ncak Milli Eğitim Bakanlığı bu gerçeğin aksine, öğrencilerimizi mekanikleştiren bir anlayışla hareket ediyor. Çünkü bu dersleri almayan öğrencilerimiz hayal kurma, tasarım oluşturma, akıl yürütme gibi yeteneklerini yeterince geliştiremeyecek hayata yaratıcı zekâdan yoksun eksik bir kavrayışla bakacaklardır.
EYLEME DESTEK
Uygulamanın yarattığı olumsuzlukların bir başka boyutunu yaşayanlar ise bu derslere giren alan öğretmenlerimizdir. Hukuka aykırı bu uygulamanın yaratacağı her türlü olumsuzluğun karşısına kuracağımız barikatın, çağdaş ve özgür bireylerin yetişmesine sağlanacak bir katkı olduğu inancı ile Beden Eğitimi, Resim ve Müzik Öğretmenlerinin gasp edilen ders saatlerinin geri verilmesi için 17 Ekim 2009 Cumartesi günü saat 11.00'de yapacakları 'Dersimi Geri İstiyorum' eylemine destek olmak için Güvenpark'ta olacağız."