CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün, "milletvekilliği çenesine vurmuş" şeklinde eleştirdiği AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'dan yanıt gecikmedi. Milletvekili Ulupınar, "Zonguldak, Gökçebey ve Ereğli Belediyelerinin durumunu görüyorum ve üzülüyorum. O zaman da dertleniyorum. Dertlenince, biraz da geveze oluyorum. Bu doğru" dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'ın, Gökçebey ziyareti sırasında CHP'li Gökçebey Belediye Başkanı M. Zeki Kılınçarslan hakkında yaptığı açıklamalarının ardından sert tepki göstererek, Milletvekilliği Ulupınar'ın çenesine vurmuş diyen CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'e yanıt gecikmedi.
CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk ile birbirlerinin yüzüne bakamayacak sözler kullanmadıklarını, ama Gökçebey'de bu zamana kadar hiçbir şey yapılmadığını görmenin kendisini çok üzdüğünü belirten Ulupınar, Dertleniyorum. Dertlenince, biraz da geveze oluyorum. Bu doğru dedi.  Milletvekili Ulupınar, Milletvekili Köktürk'ün açıklamalarına şu yanıtları verdi:
KILINÇARSLAN NÜFUSU ARTTIRAMADI
Zonguldak, Gökçebey ve Ereğli Belediyelerinin durumunu görüyorum ve üzülüyorum. O zaman da dertleniyorum. Dertlenince, biraz da geveze oluyorum. Bu doğru. Bir de AK Parti hükümeti olarak, Zonguldak'ımıza ve ülkemize çok icraatlar yapıyoruz. Çok icraat yapan da, çok konuşur. Çünkü konuşacak çok şeyi vardır. Ama Ali İhsan Bey, önce belediyeleri çalıştırsın. Zonguldak, Gökçebey ve Ereğli içler acısı bir durumda. İhtiyaç duyduğunda da benden istediği yardımı talep edebilir. Ben Zonguldak için, insanlarımız için yardıma hazırım.
Gökçebey Adliyesi kapanmadıysa, bu bizim sayemizdedir. Ben Gökçebey Adliyesi'nin kapanmaması konusundaki temaslarda ne Ali İhsan Köktürk'ü, ne Zeki Kılınçarslan'ı görmedim. O süreçte onlar yoktu. Biri seminerdeydi, Ali İhsan Bey de meclis çalışmalarına devam ediyordu. Biz İlçe Başkanımızla koşuşturduk. Köksal Bey de, Adalet Bakanımızı aradı. Ben defalarca Bakan Yardımcısına, Müsteşara, Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılarına gittim.
Çok şükür sonunda da başardık. O süreçte onlar yoktu. Onlar halkı galeyana getirmeye, sokağa dökmeye çalışıyorlardı. Bizde o sırada Ankara'da Bakanlık'ta işi çözmek üzereydik. Hatta ben sürekli buraya haber yolluyordum. 'Millet yolu kesmesin, bu iş muhtemelen çözülecek, biraz sabırlı olsunlar' demiştim. Onları yolu kesmeden, bizi bu işi çözmüştük. Zeki Kılınçarslan, adliyeyi kapattırdığımı, Devrek'e bağladığımı falan ima etti. Ben bundan dolayı çok üzüldüm. Devrek'in bundan ne çıkarı olur? Çaycuma varken, neden Devrek'e bağlanmış? Ama sorun Çaycuma'ya, Devrek'e bağlanması değil ki, adliyenin kapanmasıdır. Kapanmaması için mücadele göstermemiz lazım. Gökçebey son 1 yılda iktidarımız döneminde, tarihinde görmediği hizmetleri gördü. 3 dönemdir her partiden, ANAP'tan, AK Parti'den, CHP'den Belediye Başkanlığı yapan Sayın Kılınçarslan, nüfusu 7 bin 500'den bir sayı bile arttıramadı.
İNŞALLAH BÜTÜN BELEDİYELERİ ALIRIZ
Önümüzdeki seçimlerde Zonguldak, Ereğli ve Gökçebey'de sonuç AK Parti lehine olur. Bizde bunun için çalışmalara başladık. Ben şimdi bütün Zonguldak'ı dolaşıyorum. Tüm teşkilatlarımız da inanılmaz dinamik bekliyor. Hepsi hazır bekliyor ve inşallah bütün belediyeleri alırız. Ben o zaman da, 'Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Sayın Gebeş'in ya da Ulupınar'ın ya da Gülşen'in 10'da birini yapsaydı, biz bunları konuşuyor olmazdık' dedim. Ben Devrek milletvekili değilim ki. Ben Zonguldak milletvekiliyim. Ben Gökçebey'i, Devrek'ten ayırabilir miyim ki, sen beni adliyeyi Devrek'e bağlamakla suçluyorsun. Böyle bir şey olabilir mi?
İNSANLAR TAHAMMÜLSÜZ OLUYOR
Ali İhsan Bey'in 'çenesine vurmuş' sözünü de halkımızın takdirine bırakıyorum. Aslında bizim Ali İhsan Bey'le çok seviyeli ve düzgün bir ilişkimiz vardır. Ama o da demek ki, parti toplantılarında veya arkadaşları bu yönde açıklamalar yapmasını istiyorlarsa, söylemiş olabilir. Oruç tutuyorsa, Allah kabul etsin. Ramazan dolayısıyla insanlar tahammülsüz olabiliyor. Aslında Ali İhsan Bey, nezaketli ve seviyeli bir arkadaşımızdır. İkimizde birbirimizin yüzüne bakamayacak sözlerden kaçınıyoruz ve ben seviyeli bir siyaset yaptığımıza inanıyorum. Ama yaptıklarımızı elbette ki konuşacağız. Vatandaşımıza yaptıklarımızı anlatmalıyız. O bakımdan ben çok alınmadım.