Çanakkale 1915 Müzesi Gezici TIR'ı Zonguldak'a gelerek halkın beğenisine sunuldu. Müzenin açılışını CHP 23'üncü Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Zonguldak Belediyesi Başkanı Muharrem Akdemir, CHP İl Başkanı Tümer Peker ve Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun gerçekleştirdi. İçerisinde 4 bin parça eserin sergilendiği Çanakkale 1915 Müzesi Gezici TIRı, 18 Mart 2010 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açılışın ardından yola çıktı. 5 yıl süreyle tüm Türkiye'yi dolaşacak olan TIR'da Çanakkale Savaşı'nın her detayı anlatılıyor.
Şimdiye kadar 22 il ve 220 ilçe gezdiklerini belirten TIR Müze yetkilisi Erol Buran, şu bilgileri verdi;
ÇANAKKALE'Yİ GİDEMEYENLERİN
AYAĞINA GETİRİYORUZ
Çanakkale'de kaybedilen 253 bin vatan evladının anılarını, malzeme ve görsellerini yeni neslin ayağına götürüyoruz. Bu TIR, Çanakkaleli Tarihçi ve Yazar Ahmet Uslu tarafından oluşturuldu. Müzemizde Türk, İngiliz, Anzak ve Fransız askerinin savaşta kullandığı askeri teçhizat, Osmanlı piyade tüfekleri, Türk mavzerleri, subayların kullandığı toplu tabancalar, şarapnel parçaları, el bombaları, asker çizmeleri ve çarıkları, mataralar, kılıç, kasatura, mermiler ve Osmanlı askerlerinin üzerinden çıkan Kur'an-ı Kerim'ler olmak üzere 4 bin parça eser sergiliyoruz.
Çanakkale Savaşı'nı her detayıyla anlatıyoruz. Çanakkale'yi daha önce buraya gidemeyenlerin ayağına getiriyoruz. Müzemizi gezmek ücretsizdir. Konaklama ücretlerimizi karşılayan ve organizasyonda yardımcı olan Zonguldak Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz.