Zonguldak Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği'nin (ZOKED) 1'inci Olağan Genel Kurulu, geçtiğimiz Pazar günü dernek binasında gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen Genel Kurul'da dernek başkanlığına Salih Alemdar seçildi.
Derneğin yeni yönetiminin yaptığı ilk toplantısında konuşan Başkan Salih Alemdar, şunları söyledi;
SİVİL TOPLUM BİLİNCİ VE DENEYİMİ ŞAHSIM VE SEÇİLEN ARKADAŞLARIM TÜMÜNDE MEVCUT
Binlerce şehidin ardından yine Siirt ili Pervari ilçesinde bir karakolumuza saldırarak 6 askerimizi şehit eden bölücü terör örgütünü nefretle ve lanetle kınıyorum; tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehit yakınlarına ve aziz Türk milletine de sabırlar diliyorum. Modern yönetim biçimi olan katılımcı ve çoğulcu demokrasilerde 'yönetilenlerin, yönetenlere' her düzeyde demokratik müdahalede bulunması, toplumu meydana getiren kesimlerin meydana getirdiği 'sivil toplum kuruluşları' vasıtasıyla yapılabiliyor. Örgütlü toplum ve bilinçli bireyler yetiştirmek için Zonguldak Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği çatısı altında çevremize, ilimiz Zonguldak'a, ülkemize ve global dünyaya olumlu katkılar ve değerler vermek için mücadele edeceğimizin sözünü vererek üyelerimizden destek aldık. Çünkü herkes biliyor ki; sivil toplum bilinci ve deneyimi şahsım ve seçilen arkadaşlarım tümünde mevcuttur. Vereceğimiz mücadelenin daha etkin ve başarılı olması için kesin olarak maddi ve manevi desteğe ihtiyacımız olacaktır. Hiç bir kuruluşun üye desteği çevre desteği kamuoyu ve medya desteği olmadan başarıya ulaşması mümkün değildir. Bu desteği bizlerden esirgemeyecek olan üyelerimize, hayırsever vatandaş, esnaf, işadamı, kurum ve kuruluşlara değerli medya kuruluşlarına şimdiden dernek adına teşekkür ediyorum. Kamuoyu ve medya desteği başarının yolunu açacağını biliyorum.
Dernek tüm faaliyetlerinde; devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, milli ve manevi değerlere, insan haklarına, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak; toplumda birlikte yaşamanın barışını tesis ederek; yardımlaşma ve dayanışma ruhunun geliştirilmesi için mücadele edecektir.
Derneğimiz ilimiz Zonguldak'ta etkin bir şekilde sivil toplum hayatında çıtayı yükseltmek için, yıkıcı ve bölücü olmayan tüm sivil toplum örgütleriyle el ele vererek amaçlarına ulaşacağına inanarak; yönetime seçilen tüm arkadaşlarıma ve bu derneğin kuruluş çalışmalarına her türlü desteği veren üye ve Kurucu Kurul üyelerine teşekkür ediyorum.
Zonguldak Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği'nin Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu;
Başkan Salih Alemdar (Sendikacı), Başkan Yardımcısı Ünal Avcı (İşitme Engelliler Lisesi Müdürü), Sekreter Hüseyin Edebal (Emekli Okul Müdürü), Sayman Yaşar Koç (Mehmet Çelikel Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı), Yönetim Kurulu Üyesi Salih Öztürk (Kilimli Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü). Denetleme Kurulu üyeliklerine ise; Celil Demirci (Milli Eğitim Şube Müdürü), Senem Kabak (Atatürk Lisesi Edebiyat Öğretmeni), Gülfidan Karlankuş (Merkez Mithatpaşa İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni) seçildi.