Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, 2011 yılı bütçe kalemlerinde yüzde 10’luk artış koyduklarını ve emekli olacak olan bir işçinin yaklaşık 20 bin TL civarında yardım alabileceğini söyledi.
2010 yılında olduğu gibi 2011 yılında da eğitim ve sağlık yardımları yapmaya devam edeceklerini belirten Kalaycıoğlu, Amelebirliği’nin gücünü günden güne artıran tek kuruluş olduğunu ve ikinci bir kuruluşunda olmadığının altını çizdi.
Başkan Kalaycıoğlu, şunları söyledi;
“2011 yılı bütçemiz içerisindeki bütün artışlarımızı, harcamalarımızı Türkiye’nin şartlarına göre ayarladık. Bütün kalemlerde yüzde 10’luk bir artış koyduk. Ancak işçilerimize yapacağımız yardımlarda olağanüstü artışlar ve kolaylıklar getirdik. Bir işçimizi emekli olduğu zaman ortalama 20 bin TL civarında yardım alacak. Yine eğitim ve sağlığa gelir bütçemizin yüzde 1’i kadar bir aktarım yaptık. Eğitim ve sağlık anlamında yardımlarımız devam edecek. Kamuoyunun şunu bilmesini istiyorum. Eğitim ve sağlık alanındaki yani sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaptığımız yardımlar, asli görevlerimizin, işçiye vereceğimiz paraların ve ödemelerin hiçbirinde bir eksi yaratmayacak. Biz harcamalarımızdaki ve tasarruflarımızdaki önceliklerimizi iyi tespit ederek yaptığımız harcamalardır.
Kaldı ki, Zonguldak bizim şehrimizdir. Zonguldak’ta yaşayan insanlarımız bizim insanlarımızdır. Bunların çocuklarına ve hastalarına yaptığımız yardımlar, okullara yaptığımız yardımlar yine Zonguldak’a geri dönecek ve Zonguldak insanımız için yapılan yardımlardır. Ben hoşgörülerinden dolayı Yönetim Kurulu arkadaşlarıma, işçi arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Zonguldak kamuoyunda, ‘Amelebirliği bir çiftliktir, bir arpalıktır’ gibi zaman zaman mesnetsiz ve basiretsiz laflar çıkıyor. Bunlarla ilgili çok ağır konuşmak istemiyorum. Ama Amelebirliği, Zonguldak’a kuruluşundan bu yana gücünü artırarak devam ettiren bir kuruluştur. Bu yaşta gücünü artırarak devam ettiren ikinci bir kuruluşta yoktur.”