Kaymakam Çay muhtarlara seslenerek şiddet gören ve bakıma muhtaç kişilerin ilgili makamlara mutlaka bildirilmesi gerektiğini söyledi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay önceki gün daire müdürleri, İl Genel Meclis Üyeleri ile Ormanlı’ya giderek Sarıkaya, Yeşilköy, Ormanlı Köyü, Başerön, Başörendoğancılar, Akköy, Çömlekçi, Karakavuz, Uludağ, Toyfanlı, Hasankahyalar, E.Sofular ve Fındıklı Köyü muhtarları ile bir araya gelmişti. Kaymakam muhtarlara hitaben yaptığı konuşmasında şiddet gören kişilere sahip çıkılmalı ve bakıma muhtaç vatandaşların ilgililere mutlaka bildirilmesi gerektiğini devletin bu tür kişilere yardım yaptığını belirtti. Kaymakam Çay konuşmasında, “Şiddet gören sorun yaşayan bayanlarımız, kızlarımız, çocuklarımız var ise onları muhtarlarımız mutlaka bize iletsin, devletimizin yurtları, korunma, sığınma evleri vardır. Devlet vatandaşın her zaman yanındadır. Bizim amacımız şudur biz evimizde sıcakta otururken dışarıda kimse üşümesin aç kalmasın. Devletimizin çeşitli imkanları vardır, biz burada aracıyız. Biz bugün varız yarın yokuz devletimizin bir takım hizmetlerini bu vatandaşlarımız için de kullanalım. Bu insanlara sahip çıkmak boynumuzun borcudur.

BAKIM ÜCRETİ
ÖDENİYOR…
Bakıma muhtaç olan kişilere ailelerin bakması zor iştir. Devletimiz bakıma muhtaç vatandaşımıza da sahip çıkıyor belli bir oranda bakım ücreti ödeniyor. En ücra köşedeki arkadaşımızın bu imkanlardan yararlanabilmesi için muhtarlarımıza iş düşüyor. Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne konu ile ilgili muhtarlarımız taleplerini iletebilirler. Gelen taleplerin ardından gerekli çalışmalar biran önce başlatılacaktır” dedi.