Kdz. Ereğli Davutlar Köyünde işitme engelli Tekin ailesi yıkılmak üzere olan harabe evde yaşam mücadelesi veriyor.

Davutlar Köyünde ikamet eden yıkılmak üzere olan harabe evde yaşam mücadelesi veren işitme engelli Tekin ailesi kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.
İşsizlik nedeniyle evine bakmakta zorluk çektiğini ve evlerinin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirten Eyüp Tekin(37), Eşim, ben ve çocuğum işitme engelli, evimiz zaman zaman esniyor. Evde çocuklarımı bırakamıyorum.
Eşim ev yıkılacak diye korkuyor, ağlıyor. Bazen iş olunca da evimi bırakıp gidemiyorum. Oğlum okuyor, özel rehabilitasyon merkezine gidiyor. Devletimizden ev yapılması noktasında yardım bekliyoruz dedi.
Eşinin işsiz olması dolayısıyla maddi sıkıntı içinde olduklarını belirten işitme engelli Şerife Tekin, ise maddi durumlarının çok kötü olduğunu, evlerinin ise yıkılma tehlikesi içinde olması dolayısıyla korku içinde yaşadıklarını söyledi.
Köy Muhtarı Şaban Uysal, ise Evin durumu gerçekten çok kötü yıkılmak üzeri evin beyi, eşi ve çocuğu işitme engelli, maddi durumları iyi değil, köydeki vatandaşlarımız ve biz yardımcı oluyoruz. 
Eyüp Tekin arkadaşımız işsizlik nedeniyle ailesine bakmakta sıkıntı çekiyor.  Bu aileye yardım yapılması noktasında yetkililerimizden hayırsever vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz dedi.

VEFA DERNEĞİNDEN
AİLEYE DESTEK
Kdz Ereğli Vefa Sağlık Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Bostancı, dernek olarak bu aileye ev yapılması için çalışma başlatacaklarını belirterek Davutlar Köyünde Eyüp Çetin ve ailesinin durumunu yerinde öğrendik. Bu kardeşimizin evi de çok kötü yıkılma tehlikesi içinde biz konuda gerekli incelemeleri yaptık. 
Gerçekten ailenin acil olarak bir eve ihtiyaçları var, ayrıca ailemiz işitme engelli, bu noktada yine hayırseverlerimizle, kurumlarımızla gerekli müracaatlarımız yapacağız.
Kdz Ereğli Vefa Sağlık Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak bu ailemiz ile ilgili çalışma başlatarak bir eve kavuşturmak niyetindeyiz. Evin mevcut bulunduğu yerde ayrıca heyelan tehlikesi var.
İnşallah bu işin peşini bırakmayacağız,  en kısa zamanda da bu aileyi bir eve kavuşturmak istiyoruz dedi.