Birleşik Kamu-İş'e bağlı Eğitim-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, Türkiye'nin ayrılıkçı terör örgütüne karşı 30 yıllık mücadelesinde istenilen noktaya gelinememesini son derece üzücü bulduklarını ve devletin istihbarat çalışmalarının başarısız olduğunu öne sürdü. ABD ve AB'nin maşası PKK terör örgütünü kınamayacakları günü sabırla beklediklerini belirten Kahveci, açıklamasında şunları söyledi;
PKK KALLEŞ VE SİNSİ DAVRANARAK ÜLKEMİZİN GENÇ MASUM İNSANLARINI ARKADAN HANÇERLİYOR
ABD ve AB finansmanlı ayrılıkçı terör örgütü masum insanların akıttığı kanlar yetmediği gibi içtiği kanlardan da doymadığını, sistemli ve organizeli vahşetinden anlaşılıyor. Ülkemizin de ayrılıkçı terör örgütüne karşı 30 yıllık mücadelesinde istenilen noktaya gelinmemesi son derece üzücüdür. Birilerinin hain planlarının faturası garip halk çocukları ödemektedir. Bingöl, Diyarbakır, Tunceli, Ankara derken Siirt Pervari ilçesinde 5 askerimizin katledilmesiyle secim sonrası yaklaşık 60'ı geçen şehit verdik. Seçim öncesi PKK'ya verilen sözlerin yerine getirilmemesinin intikamını almaya çalışan ABD ve AB örgütü PKK daha cesaretlenerek kan akıtmaya devam ediyor. Emperyalist terör örgütünü neredeyse her hafta kınamakla birlikte yapılan toplumsal gösterilerin ve tepkilerin terör örgütünün umurunda olmadığı da açıkça görülmektedir. Gündüz tarlada, hayvan gütmede, gece eylemde olan militanları da belirleme de ve militanları bir kısım köylülerin korku belası koruması da işleri içinden çıkılmaz hale sokmaktadır. Devletin istihbarat çalışmaları başarısız durumdadır. PKK sonuç alıcı eylemlerini gözüne kestirdiği gibi tehditlerine devam ediyor. ABD de ülkemizle dalga geçiyor. PKK tam bir kalleş ve sinsi davranarak ülkemizin genç masum insanlarını arkadan hançerlemektedir. Niye yaptıklarını ve yanlış insan katlettiklerini de hiç utanmadan açıklıyorlar. PKK Haziran ayında yapılan secim öncesi AKP'nin verdiği tavizleri ve İmralı ile yapılan sözleşmenin yerine getirilmesini istediklerini her yer de ifade ediyorlar. Bu durumda PKK sözünde durmayanları da organizeli terör tertibi ile köşeye sıkıştırma stratejini uygulamaktadır. Oysa ayrılıkçı terör örgütünün amacı belli, ayrı bir devlet kurmaktır. Bunu net bir şekilde ifade ediyorlar. Ana dil eğitimini vermek, kimlikleri tanımak, Anayasaya yazmak terör örgütünü hiçbir zaman PKK'yı memnun etmeyecek. Yol, okul, hastane yapmak, iş yeri açmak, kalkındırmaya çalışmak, kardeşiz söylemek, barış havasında yaşamak ve benzeri telkinler PKK terör örgütüne fasarya geliyor.
DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE KENDİSİNİ YOK ETMEYE ÇALIŞAN ÜLKE YOK
Terör örgütü anlayışını bu şekilde ifade etmesine rağmen hala daha terör kamplarını ele geçirmeyenlerin mücadelesi bulanık suda balık avlamaya benziyor. Böylece analar ağlamasın sözü de havada askıda kaldığı gibi terör örgütü siyasi alanda önemli bir ivme kazanıyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ve halkımıza baş sağlığı diliyoruz. Artık bıçak kemiğe dayanmadığı gibi kemiği de kesip bitirmek üzeredir. Yani ülkemizin güney doğusu açık bir şekilde kopma provaları yapılırken bizim siyasi sorumlularınız Libya'yı, Gazze'yi, Suriye'yi, Somali'yi kurtarmaya çalışması da esef vericidir. Ülkemizin doğusunda büyük bir yangın varken ülke yöneticileri KHK kararnamelerle uğraşarak ABD de yangından mal kaçırmanın peşinde koşuyorlar. Meclis pay pas edilmiş, yetki bakanlar kuruluna geçerek sözde demokrasi özde demokrasi olmayan davranışların sergilenmesi de düşündürücüdür. Dünyanın hiçbir ülkesinde kendisini yok etmeye çalışan ülkesinin arka bahçesinde komşu terör yuvalarına, art niyetli oluşumlarına, ülkesinden toprak koparma oluşumlarına müsaade etmezken bizler ülkemizde elektriği 8 sente yakarken Kuzey Irak 4 sente verilmesi diğer yardımları saymaya gerek yokken bir nevi ülkemizi bölmeye çalışanlara hoşgörü ile bakmamızı hangi dille anlatacağız. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir olay yok. Ne yazık ki ülkemiz de bu hava var. Bu bölgede şehit edilenler zengin camianın, vekillerin ve hükümet yetkililerin çocukları olmadığına göre ölen ölür kalan sağlar bizimdir mantığının bakılmasındaki faturalar yine garip halk çocuklarına çıkacaktır. Ama nereye kadar hep birlikte göreceğiz. Bu gün beğenmediğimiz molla rejimi kendi topraklarında PKK kamplarını yerle bir ettiği gibi daha öteye giderek 30 kilometrelik güvenlik kordonu oluşturarak İran bayrağını da dikerek ABD 'ye meydan okuyarak büyük bir devlet olduğunu kanıtladı. Oysa bizim siyasi irademiz İran gibi davransa bugün ne Kandil kalır nede kalleşçe saldırılar olur.  Bundan da anlaşıldığı gibi birilerinin ülkemizdeki yangın haline gelen terörü bitirme olayı diye bir derdi yok. Terörle mücadele iflas etmiş, komşularla sıfır sorun lafta kalmıştır. PKK ile savaşan komutanları Ergenekon tertibi altında Silivri'ye tıkılması da PKK'yı daha azgınlaştırmıştır. Ülkemiz zor günlere doğru sürükleniyor.